VillaHovin eloa

VillaHovin eloa

maanantai 19. lokakuuta 2015

Luonnon kauneutta

Syyslomani oli varsin lyhyt, mutta kovin puuhakas. Paljon ehdin niin kotona sisällä kuin pihallakin puuhastella. Lämmin syksy sekoittaa ajatuksia pihan talviteloille laittamisesta. Monesti tähän aikaan on jo kaikki jäljet kesästä raivattu pois. Hoviljonkin on meillä edelleen paikoillaan kalusteineen päivineen. Kesäkukat on kyllä raivattu ja tilalle on tehty kauniita syysistutuksia.

Pihankin olen haravoinut jo muutamaan otteeseen. Kyllä kuivien lehtien haravoiminen on mukavaa puuhaa aurinkoisella säällä. Sunnuntaita tehtiin pikkuneitien kanssa pieni metsäretki lähimetsään. Joulun kukkaistutuksia varten keräsin ennen lumen tuloa talteen sammalta, jäkälää ja mustikan varpuja. Jäkälää nyt ei saisi kerätä, mutta muutaman kourallisen kerääminen ei liene suurimpia rikoksia ole. Se on niin kaunis yksityiskohta hyasinttien juurella.

Puolukan varvuista tein jo viime vuonna julistetaulun reunalle kranssin. Pidin siitä niin kovasti, että päätin tänä vuonna tehdä sellaisen uudestaan. Siitä tuli kyllä kaunis ja vielä oksilla olleet aidot puolukat tekivät siitä kyllä täydellisen. Siinä on jo selvästi aavistus joulun tunnelmaa.

Mukavaa alkanutta viikkoa,

Ansku

3 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat! Eihän jouluunkaan ole kuin vajaat kymmenen viikkoa.
  Itse kävin pikaisesti Ikeassa ja laitoin jo muutaman jouluvalon sisälle :)

  VastaaPoista
 2. Ihanat istutukset! Sain ideoita, kiitos!

  VastaaPoista
 3. Oletpa kauniita istutuksia tehnyt! Täällä on vielä pelargoniat kuistilla, en ole raaskinut hävittää kun vielä kukkivat! :D Ihanaa kun saa jo pikkuhiljaa alkaa valmistautumaan joulun tuloon :)

  VastaaPoista

Ilahdun kun kerrot käynnistäsi <3