Mokkakakku
200 g voita tai margariinia
3dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl pikakahvijauhetta
1/4 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl maitoa
rasvaa ja korppujauhoa vuoan voiteluun ja jauhottamiseen
1. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi
2. Lisää kananmunat taikinaan koko ajan vatkaten
3. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivin,- kahvi- ja kaakaojauheet sekä vaniljasokeri. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää maito.
4. Voitele ja korppujauhota n. 1,5 l:n vetoinen vuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175 'c uunin alatasolla n. 1h.
Anna kakun jäähtyä hetki vuuassaan ennen kumoamista.
Vaikka kakun teko oli nopeaa, taisi valmistusaika joidenkin mielestä olla liian pitkä...jäähtymisestä puhumattakaan...
Jo-ko saa ot-taa? OTAN!
Ihanaa, että maistuu!
Kuppiin vielä annos omia lemppareita ja viikonloppu voi alkaa!
Makoisaa viikonloppua, Ansku
Makoisaa viikonloppua! =D
VastaaPoistaHerkullisen näköinen kakku, nam!
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua!
Herkulllista, nam!
VastaaPoistaOnko tuo vuoka posliinia vai mitä? Aivan ihastuttavan näköinen.
Aah, taas niin ihana tuo sinun vuokasi!! =)
VastaaPoistaNAM! Herkullista viikonloppua ;)
VastaaPoistaKakku oli todellakin herkullista ja paranee vain koko ajan. Kannattaa lisätä ohjeesta poiketen vielä hiukan kanelia joukkoon, maku vain paranee. Tämä on kyllä taatusti yksi meidän lemppareista ja helppo vierasvara tai vaikka joulutuliainen. Tätä meidän lapsetkin syövät.
VastaaPoistaJa kaunis valkoinen kakkuvuoka on posliinia, se on Kermansaven tuotantoa ja sain sen joululahjaksi äidiltäni toissa jouluna. Kaunis ja vielä todella hyvä vuokanakin!
Vuokaa ihastelin minäkin :) ja kakkuakin taidan koittaa joku päivä :)
VastaaPoistaMukavaa viikonlopun jatkoa!!