VillaHovin eloa

VillaHovin eloa

sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Emalia köökkiin ja huussiin

Billnäsistä löysin paljon vanhaa ja valkoista emalia, en tiedä mikä siinä minua niin kiehtoo. Osa emalista löysi paikkansa keittiöstä ja osa päässi hotelli helpotukseen. Ihanin on tuo vanha saippuateline. Paljon niitä on nykyään uustuotantona, mutta tuo vanha ja kulunut on jotenkin niin sievä. Pieneen emalisankoon piilotin vanulaput ja pumpulipuikot. Muutama isoksi auennut pioni pääsi parhaat päivänsä nähneeseen kannuun.

Tulipa samalla kuvattua tuo meidän kaakelimaalilla käsitelty hotelli helpotuskin. Maalauksesta on tosin jo neljä vuotta aikaa, mutta tässä hyvä todiste siitä, että maali kyllä kestää hyvin. Ja ilme muuttui ysärityylistä aikalailla. Ikkunan alla olevassa kuvassa on meikäläinen harjoittelemassa vessapuuhia 70 -luvun puolivälissä. Kuvalla on piilotettu kaakelissa ollut laivankuva, joka ei ole ikinä miellyttänyt silmääni. Aika jännä yhteensattuma...neljä vuotta sitten, kun wc maalattiin, lähdimme päiväksi maalin hajua ja kuivumista karkuun juuri Billnäsiin.












Keittiö puolestaan sai muutaman uuden pikku suppilon/tratin ja vanhoja kuluneita kannuja. Osa todella kuluneita ja elämää nähneitä, suloisin ehkä tuo pieni kannellinen kahvi-/teepannu.






Valtaosan emaleista ostin yhdeltä ja samalta myyjältä. Hintakin alkoi sopivasti tippumaan, kun keräsin yhden jos toisenkin aarteen sieltä hyllystä itselleni. Minussa on muutes sellainen huono puoli, että millään osaa tinkiä...meinaa aina mennä nolouden puolelle, hassua :)

Jopas oli paljon kuvia ja tarinaa, toivottavasti jaksoit lukea ja katsella loppuun saakka!

Tänään on ollutkin todella lämmin päivä ja olen grillannut itseäni aurinkotuolissa ihan urakalla. Iltaa kohti viileni kummasti, joten olikin kiva sytyttää muutama tuikku tunnelmaa tuomaan...ja kuten arvata saattaa patakaapin päälle syttyi kynttilät.

Kaunis kiitos ihanista kommenteista patakaappipostaukseen, ihastelen kaappiani joka kerta olohuoneen ohi kulkiessani.

- Ansku

13 kommenttia:

  1. Onpas söpöjä emalisia löytöjä! Vanhoissa on vaan sitä jotain mitä uusissa ei :). Ja hyvältä näytti kaakelimaalit hotelli helpotuksessa! Meidän pitäisi sutia samanlaista maalia kodinhoitohuoneen punertaviin lattialaattoihin, ysäritunnelmaa kun ei oikein kaipaisi ;)

    VastaaPoista
  2. Voi hyvän tähen mitä löytöjä olet tehnyt, wanha emali on tosi kaunista, suppilot, kannut ja purnukat!
    Itselläkin on pari pikku ämpäriä ja siivilöitä sattuu olemaan useita.
    Mukavaa uutta tulevaa kesäistä viikkoa sulle♥

    VastaaPoista
  3. Kylläpä sattui kohdalle ihanat löydöt! Valkoinen emali sykähdyttää ja kaakelimaalaukseen ollaan tyytyväisiä täälläkin<3
    Suloista sunnuntain jatkoa♥

    VastaaPoista
  4. Vitsit miten hienoja löytöjä. Kaikki nuo kotiuttaisin mielelläni meillekin!!

    VastaaPoista
  5. Suloisia aarteita ! Pikkuinen pannu on hauska :)
    Lipasto oli todellinen löytö !
    Toivottavasti minäkin pääsen ensi kesänä markkina humuun :)

    VastaaPoista
  6. Ihanat emalit, kertakaikkiaan. Suppilot olisi lähteneet minunkin koriin, niitä ei olekkaan vielä. Kaunis veski, siinäpä olisi hommaa jos omani maalaisin. Tarttis varmaan miespuolisen duunarin siihen hommaan.

    VastaaPoista
  7. Viime päivät on ollu niin kiirettä,etten oo yhtään ehtiny blogikierrokselle.Nyt oli tääläki mukava lukea kerralla useampi postaus.Kauniita kuvia jälleen ja ihastuttavia aarteita pioneista - saippuatelineeseen ja KAIKKI niiden välillä <3

    VastaaPoista
  8. Ihania aarteita <3

    Arvaa luinko kolmeen kertaan ekan lauseesi, että löysit paljon vanhaa ja valkoista MAALIA...mikä siinä kiehtoo. =D No emalin ymmärrän paljon paremmin. Tosin eipä ilman valkoista maaliakaan voi elää!

    VastaaPoista
  9. Mahdottoman hienoja ostoksia! Saippuateline on suosikkini.

    VastaaPoista
  10. Ihania ostoksia, on niin kaunista teitin hotelli helpotuksessakin=)

    Mie vaan niin ihastelen tota sun vaakaa. Näin yhdellä kirpparilla moisen muikeaan 170 euron hintaan. En raaskinut. En edes harkinnut. Mutta on se vaan niiiin ihana <3

    VastaaPoista
  11. Emali on kyllä niin ihanan vanhan romanttista, sellaista romuromanttista.

    Ja tuo saippuateline on kyllä ehdottomasti ihanin <3

    Kiitos teille...menkää ihmeessä kaikki Billnäsiin, jos on mahdollista!

    VastaaPoista
  12. Hurmaavat löydöt! Tinkiminen on minullekin vaikeaa..noloa ;-)

    VastaaPoista
  13. Emali on jotenkin vaan niin ihanaa, ettei sitä voi vastustaa! Sinä oletkin tehnyt ihania löytöjä, taas kerran!

    VastaaPoista

Ilahdun kun kerrot käynnistäsi <3