VillaHovin eloa

VillaHovin eloa

sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Mummolan mökillä

Juhannusaattona ajelimme Rantasalmelle, vanhempieni mökille. Tämän ihanan kesäpaikan vanhempani ovat omistaneet 15 vuotta ja valtaosa juhannuksista on sen jälkeen täällä vietetty. Ihanan rauhaisa paikka puhtaan veden äärellä. Pienen ja suloisen päämökin lisäksi pihapiirissä on vanha kunnon mökkisauna, aitta ja huvimaja. Vaikka tunnelma on tiivis, mutta täällä on ihana viettää keskikesän juhlaa vanhempien ja sisarusten perheiden kanssa.

Mökki lisärakennuksineen ovat luontoon kauniisti sulautuvan ruskeita, mutta muuten mummo sisustaa valkoisen maalin kera. Päämökissä on valkoista, jota kauniisti on sisustettu sinivalkoisin tekstiilein ja astioin. Pihapiiri on koristeltu kukkasin ja kauniin kivimaalauksin sekä pihapiiristä löytynein vanhojen aarteiden avulla.
Me olemme saaneet isännän kanssa majoittua tänne kuvan kauniiseen aittaan, jonka äitini maalasi tänä keväänä valkoiseksi. Puupinnalla ollut aitta valkeni kerrassa ja mummo on sen taidokkaasti sisustanut vanhoilla tavaroilla, tilkkutäkillä ja kesäisillä pitsiverhoilla. Untuvatäkin alla uni maistui tuolla niin makoisalta kesäsateen rapistessa yöllä aitan kattoon.

 Juhannuspäivänä saimme nauttia mitä kauneimmasta kesäpäivästä ja serkukset nauttivat lämmöstä välillä viileässä järvivedessä virkistyen. Ja sainpas itsekin talviturkin jätettyä tälle reissulle. 

Serkkujen joukko kasvoi maanantailla suloisella pienellä prinssillä, joka teki ensimmäisen kesämatkan ylpeän isoveikan kanssa mummolan mökille. Kauniin päivän kruunasi, kun mummon ja ukin rakkaat mussukat ikuistettiin kesäkuvaan kaikille tärkeän mökin portailla <3

Ihana juhannus, kaikkein rakkaimpien kanssa <3

-Ansku


2 kommenttia:

Ilahdun kun kerrot käynnistäsi <3