VillaHovin eloa

VillaHovin eloa

sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Puuhastelua Hoviljongin ympärillä

Kun viikonlopun vieraat tänään lähtivät alkoi isäntä puuhastelemaan Hoviljongin ympärillä. Katos nostettiin paikoilleen ja Hoviljonkiin kuuluvat kalusteet paikoilleen. Valkoinen puukalusteryhmä nostettiin terassin toiselle laidalle, minne se virallisesti kuuluukin. Jykevä lankkupöytä on pidetty auringolta ja sateelta suojassa täällä katoksen alla.

Uutta grilliä etsiessä teki isäntä hauskan löydön. Olemme nimittäin pitkään haaveilleet avotulesta omalla pihalla ja nyt takkatulen lämpimät liekit saavuttavat meidät myös kesäiltaisin. Tuo musta ehkä jopa avaruusalustakin muistuttavat ulkotakka nostettiin pihalle Hoviljongin välittömään läheisyyteen. Vielä ei ole takkaa testattu, mutta se varmasti tuo kivan tunnelman suvi-iltoina. Terassin toiselle laidalle tuli hommattua valkoinen pöytätaso, johon saadaan sopiva määrä polttopuita alahyllylle ja muuten se toimii kätevänä apupöytänä, kun pöydän ympärillä on isompikin joukko ruokailijoita.Nurmi vihertää jo kivasti ja isot silmut on puissakin. Pian luonto on upean vehreää ja mekin saamme täydellisen suojan nauttia oman pihan rauhasta. Terassikin vaatii taas mustan öljyn pintaansa, kovasti tuo talvi kuluttaa puupintaa. Tästä ne pihapuuhat lisääntyvät hiljalleen. Itse otin ulkopuuhat tänään varovasti, kun jalat ovat ihmeellisesti taas oireilleet viime aikoina. Toivottavasti olisi vain flunssan oireita eikä sama ikävä vaiva olisi palaamassa. Plantagenilta sentäs hain muutaman valkoisen pelargonian ja tähtisilmän kesäkeitaaseen tuomaan kodikkuutta yhdessä pitsiverhojen kanssa.

Pitkä viikonloppu juhlineen ja vieraineen on nyt vietetty. Tästä on hyvä siirtyä taas arkea kohti.

-Ansku

9 kommenttia:

 1. Siis en kestä!!! Aivan liiian täydellinen <3 Takka ja apupöytä ja kaikki niin ihanat! tuonne on kesällä päästävä istuskelemaan :)

  Joko uskaltaa pelargoniat muuten olla rauhassa yön yli?

  mukavaa uutta viikkoa kamusein ja toivotaan että jalkavaivat helpottaa!

  ps: kivoja kuvia ja juttuja olit reissulta ottanut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos muru <3 Kyllä tuolla kelpaa kesää viettää, pidän itsekin kovasti <3

   Poista
  2. Ja kyllä ne pelargoniat pärjäävät jo hienosti ulkona :)

   Poista
 2. Ihanan vehreää jo nyt! Ei meillä vaan täällä Oulussa! Lauantai aamunakin mittari oli nollassa ja maa kuurassa. Kovasti toivon, että säätiedotus osuisi oikeaan ja kevät tulisi tänne pohjoiseenkin ensi viikolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kyllä viikossa vehreytynyt luonto hurjasti, aivan ihanaa <3

   Poista
 3. Oi ihanuus♡ tuo takka on muuten tosi kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru...takka on kyllä kiva löytö, kovasti odotan että päästään sitä testaamaan :)

   Poista
 4. Sieltä se ihana kesäpiha alkaa piirtymään <3

  VastaaPoista

Ilahdun kun kerrot käynnistäsi <3