VillaHovin eloa

VillaHovin eloa

tiistai 12. toukokuuta 2015

Pelkoa pakkasesta

Kyllä täällä kuulkaas on tullut seurailtua säätiedotuksia ja lämpömittaria ihan urakalla. Isäntä oli lukenut uutisen, jossa uhkailtiin myös pääkaupunkiseutua pakkasöillä. Niitä ei kyllä tänne enää kaivata. On nimittäin sen verran tullut laitettua noita kukkasia pihalle, että siinä olisikin melkoinen peittely iltaisin. Minä olen joka vuosi yhtä malttamaton kukkien laiton kanssa, ne vaan on saatava pihaan heti kun kaippoihin ilmestyvät. Nyt vaan toivotaan, ettei pakkanen enää tulisi.
Eilen leikkasin nurmikon ensimmäistä kertaa. Siitä tulee kyllä aivan ihana tuoksu ja tasainen piha palkitsee heti urakan päätteeksi. Illalla kaivelin kaapista yhtä ruukkua ja arvatkaas mitä sieltä löytyi....no kymmenen pussia kukansiemeniä. Ei aavistustakaa miltä vuodelta ja missä kunnossa ne ovat. Siitäkin huolimatta hilpasin illan kähmässä pihan perälle ja nakkasin siemenet ison kiven juurella olevaan kukkapenkkiin. Jännityksellä odotetaan mitä sieltä penkistä kesän aikana kasvaa :)

 Täksi illaksi on ennustettu sadetta, joten kesäpeitot on nostettu sisälle ja lepotuoli hoviljonkiin sateelta suojaan. Siitepölyäkin näkyi jo olevan autopinnassa, joten toivottavasi se sade puhdistaisi ilmaa kunnolla. Sateella onkin kiva käpertyä sohvalle kuuntelemaan veden rapinaa ikkunaan.
Huomenna meillä onkin Tinttarallan kanssa jännä päivä. Tarha-aika alkaa olla lopuillaan ja on aika käydä kurkistamassa miltä koulumaailma näyttää. Vähän meitä jo jännittää. 

Niin se vaan aika kuuluu. Viikon päästä lauletaan jo suvivirttä ja kesälaitumet kutsuvat ennen koulunalkua. Sitten meidän perheessä onkin enää vain koululaisia reppuineen.

-Ansku

4 kommenttia:

 1. Meillä ei ole vielä voinut laittaa kukkia ulos, jos pakkanen käy. Mutta kohtapuoliin. Kauniita kuvia sinulla täällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Aikku. Kyllä saisi jo lämmin tulla, ihan koko Suomeen :)

   Poista
 2. Kauniita kuvia. Ihanasti ole saanut jo laitettua kukkasia ulos. Itse en ole vielä saanut aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati <3 Olen kieltämättä aika malttamaton noiden kukkien kanssa, ne vaan on niiin ihania :)

   Poista

Ilahdun kun kerrot käynnistäsi <3