VillaHovin eloa

VillaHovin eloa

keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Tarinaa kukista

Sateisen päivän jälkeen aurinkoinen ilta houkutteli heti työpäivän päätteeksi pihalle. Vähän haravointia ja kukkien kastelua...nauttimista valosta ja keväisestä puutarhasta. Ilma ei vielä kovin lämmin ollut, mutta ilta oli kyllä kaunis. Ihana kun luonto on herännyt eloon, nurmikonkin voisi jo pian leikata.

Metsätien varresta kerättiin vielä kimpullinen valkovuokkoja ja joukkoon napattiin muutama oman pihan helmililja. Saimmekin aikaan ihanan keväisen kimpun. Kohta alkaa olla valkovuokkojen aika ohi ja seuraavia kukkasia odotellaan. Niitä odotellessa voi ihastella puutarhalta haettuja kesäkukkasia.








Viikonloppuna ostin Bauhausista tarjousamppeleita, tällä kertaa lumikelloja. Amppeleita ostin useampia ja niiden avulla koitan luoda pihalle sekä terassille yhteinäistä ilmettä. Keittiön ikkunalla pitää olla aina vaaleanpunaiset pelargoniat.







 Pihamme ei ole järin suuri eikä siellä ole montaa maassa olevaa kukkapenkkiä. Pionit viihtyvät meidän pihalla hyvin ja kukkivat keskikesällä komeasti. Lemmikki, liljat ja kesäkukkasten sekoitus nousee kukkapenkistä kesän aikana, mutta muuten luotan pitkältä kukkakaupan tarjontaan. Naapuritontilta kaadettiin juuri valtavat syreenipuskat, joten sieltä ei tänä vuonna saa kukkia maljakkoon. Se taitaakin olla tämän kesän ostos- ja istutuslistalla, ikioma syreeni.

Kukat ovat kyllä minulle valtavan suuri voimanlähde. Pelkästään niiden katsominen saa minulle hymyn huulille, siksi minulla on paljon kukkia aina ympärilläni.

-Ansku


19 kommenttia:

  1. Voi kuinka kauniita=) Uskallatko jättää jo ulkokukat yöksi pihalle,vai siirrätkö yöksi sisälle?Teija t

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teija! Kyllä kukkaset on täällä uskaltanut jättää ulos yöksi jo parin viikon ajan...tosin sääennusteita seurataan :)

      Poista
  2. Ihanat kukkakuvat. Mulla pitää myös olla aina tuoreita kukkia kotona. Jollei ole, jotakin puuttuu.

    VastaaPoista
  3. Kyllä kukat kuuluu elämään:) Mikään ei ilahduta niinkuin kukkakimppu ruokaostosten lomassa (no suklaa tietty...) :D

    VastaaPoista
  4. Siellähän on jo ihan kesä! Täällä on oltava iltaisin vielä pipo päässä, kun pihalla touhuaa, vaikkei olla edes Pohjois-Suomessa. :D Oulun läänissä kuitenkin. Tänään ajattelin, josko kävisin jotain pientä ostamassa terassien kukkakoreihin,kun narsissit ovat menettäneet toivonsa jo aikoja sitten... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on viimeistään tänään todella kaunis kesäpäivä, lämpöä ja aurinkoa!

      Poista
  5. Kiitos kuvista! Meilläkään ei ole suuren suuri piha, mutta kukkia sinne minäkin haluan. Pionit ovat kyllä ihania, vaikka ilahduttavat vain niin vähän aikaa. Jatkan sivujesi seuraamista ja yritänpäs välillä jättää "puumerkkini" tänne.

    Mukavaa viikon jatkoa sinulle!
    t.uusmaalainen:)

    VastaaPoista
  6. Sun pitäis laittaa oma kukkakauppa!
    Oisit niin loistofloristi :)
    Täällä vielä on yöpakkaset riesana, etten oo ulos hankkinut kuin muutamat orvokit portin pieleen. Puutarhan kukkaloistokin antaa vielä odotuttaa, mutta onneksi on puutarhat <3

    Aurinkoa ja lämpöä loppuviikkoosi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä onneksi ei enää ole ollut yöpakkasia. Tänään on ollut ihanan kaunispäivä...rusketusrajatkin on jo saatu :)

      Poista
  7. Oi että sulla on jo niin ihanan kesäistä siellä <3 Viikonloppuna mäkin hommaan jotain kukkia pihalle :)
    Aurinkoista viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auringosta on tosiaan saatu nauttia ja lämmöstä, hellemekko oli kaivetta, kun nautin terassilla.

      Poista
  8. Ammatti kukkien parissa olisi sulle täydellinen ;) ihania kuvia taas!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kovasti kyllä nauttisin kukkien kanssa puuhaamisesta varmasti työksenikin...kukista saa kyllä ihmeellisellä tavalla voimaa <3

      Poista
  9. Reps...istutat sen oman syreenin siihen samaan kohtaan missä naapureilla oli mutta omalle puolelle ja muutaman vuoden päästä se rönsyilee taas naapureiden "ilona".. =D anteeksi, taisi olla mautonta.. ;)

    VastaaPoista
  10. Tämä idea taitaa olla mahdoton toteutettavaksi, kun siinä meidän puolella on asfaltti ja mun likainen autoni :D. Nyt on syreenien tilalla multakasa :/. No oma syreeni on ostettu, täytyy etsiä sille sopiva paikka ettei naapurit siihen koske ;)

    VastaaPoista
  11. Kauniita kukkia ja kauniita kuvia...
    Aurinkoista viikonalkua, :)

    VastaaPoista

Ilahdun kun kerrot käynnistäsi <3