VillaHovin eloa

VillaHovin eloa

tiistai 6. toukokuuta 2014

Touhutiistai

Pitkät vapaat päättyivät meillä puolet perheestä yllättäneeseen vatsatautiin. Vielä tänäänkin jäi pienempi potilas kotiin, sen verran heikoksi tauti veti tinttarallan. Itse tein tänään töitä etänä ja työpäivän jälkeen siivottiin vatsapöpön jäljet pois talosta.

Kaunis ilta-aurinko houkutteli vielä  puuhaamaan pihan perällä olevan risukasan kimppuun. Puskia ja pieniä puita kaadettaessa olen tyhmyyttäni laittanut oksat ja risut lehtikasaan. Mutta eihän ne sieltä mihinkään maadu, joten kasa on vain kasvanut ja rumentanut näkymää metsätieltä pihallemme. Tänään päätin aloittaa urakan ja kaivoin kaikki isot risut sieltä pois...huh mikä urakka ja riittää puuhaa oksien kimpussa. Tänä kesänä haluan talon takana olevat "poissa silmistä, poissa mielestä kasat" kuntoon ja pihan siistiksi joka puolelta. Voin kertoa, että tekemistä riittää.


Aikani huhkittua kiersin vielä pihan läpi ja jännityksellä odotin mitä kaikkea kukkapenkistä on noussut. Viime vuotiset helmililjan sipulit työnsin maahan ja nyt ne oli upeasti nousseet ja kukoistivat   ison kiven juurella. Kiven toisella laidalla oli myös pionit kasvaneet yli 10 cm korkuiseksi. Kyllä se vaan kesä ja kukkaset sieltä tulevat, vaikka aika viileää on viime päivinä ollutkin. Yöpakkasetkin ovat kiusanneet ja pelargoniat olen varmuuden vuoksi nostanut yöksi sisälle.

Talon portaille paistaa ihanasti ilta-aurinko ja orvokit ilahduttavat sisälle tullessa. Kirpulta löytynyt risainen vanha pärekori on juuri sopiva portaille tehtäville kukka-asetelmille. Pärekori on sopivasti samaa paria tuolivanhuksen kanssa.

Terassin osaltakin on uudet suunnitelmat, mutta katsotaan miten ne etenevät. Pihapuuhissa on VillaHovin emon ajatukset...tulisi vain lämpö takaisin.

Puuhaterkuin,

Ansku

6 kommenttia:

 1. Tosi kauniin asetelman olet tehnyt, orvokit on ihana kevään ja kesän merkki :). Ostin keväällä myös Helmililjan ja täytyypä istuttaa se ulos jos se ensi keväänä nousisi sieltä noin hienosti! Toivottavasti pöpöt pysyvät nyt poissa :).

  VastaaPoista
 2. Ompas teillä siellä jo ihanan kesäistä,kukkaset ja kaikki jo noin hyvällä kasvulla!
  Täällä vasta hiukan vihertelee,puutarhasta on näyttäytyneet vasta nokkoset :/
  Yöpakkaset on tosi kylmiä,mutta onneksi päivän aurinko lämmittää :)
  Lämpöä ja kevään kohinaa täällä ootellaan ja kovasti kaipaillaan.

  Pärekori on ku tehty noille orvokeille.Kaunis <3

  VastaaPoista
 3. Ihanat helmikset siellä kasvanut!
  Pärekori ja orvokit on loistava yhdistelmä :)
  Lämpenis nyt yötkin nopsaan, mä en oo uskaltanu ostaa vielä mitään kukkia mut eiköhän pian pääse ostoksille :)
  Ihanaa iltaa Ansku <3

  VastaaPoista
 4. Oi tuo pärekori on niin ihana <3

  VastaaPoista
 5. Täältä blogista löytää aina niin kauniita kuvia. Ihanan keväisiä.

  VastaaPoista
 6. Muistan kun vielä Suomessa asuttiin omakotitalossa, että alkuun sitä keväällä ja alkukesästä innostui sata lasissa pihan laitosta, mutta kun aikaa kului ja samoja hommia joutui toistamaan, iski väsy ja kyllästyminen ja sitten katosi taas se hauskuus..nyt haaveilen taas omasta pihasta mutta tällä kertaa espanjalaisittain, että pihassa olisi nurmen sijaan kaakelit ja paljon pikkupensaiden sijaan vaan hedelmäpuita, sitten vaan jokunen ruukkukukkanen tuomaan väriä.. laiskaksi sitä on tullut, mutta seuraan niin nöyränä tätä vaikka sinunkin huhkintaa ja eritoten tuloksia.. ;)

  VastaaPoista

Ilahdun kun kerrot käynnistäsi <3