VillaHovin eloa

VillaHovin eloa

sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Pari pärekoria

Piipahdin eilen pitkästä aikaa muutamalla kirpparilla, viime kerrasta onkin hurjasti aikaa. Yleensä kirpputoreilta ei kannata lähteä etsimään jotain tiettyä tavaraa, sillä silloin sitä ei taatusti löydy. Tällä kertaa kävi kyllä positiivinen poikkeus. Lähdin nimittäin metsästämään pärekoria, josta tulisi uusi kori pyykkien kuljettamiseen. Entinen kori alkoi vedellä viimeisiään ja kaupasta katselemani mieluisat korit olivat aivan liian tyyriitä.

Ennestään minulla on ollut yksi iso pärekori, jossa olen säilyttänyt kukkapeittoja. Koria on kiikuteltu Hoviljongille ja takaisin sisälle. Se kori olisi ollut pyykkäykseen vähän turhan suuri, joten jotain pienempää oli kiikarissa. Ensimmäiseltä kirpulta löytyi kori, mutta taas sellainen iso...noh tällekin olisi käyttöä, nimittäin siellä Hoviljongissa. Seuraavalla kirpulla ei valitettavasti ollut koreja laisinkaan, mutta sieltä löytyi puutarjotin, josta sai maalauksen avulla kivan tarjottimen terassin pöydälle.

Vielä yksi kirrpu ennen kotimatkaa ja siellähän se odotti, juuri sopivan kokoinen kori pyykkäykseen. Ja mikä parasta sieltä löytyi myös suloinen pieni kori, josta tuli aterimille ja serveteille sopiva kuljetuskori.












Kaikki korit saivat puhdistuksen jälkeen maalikäsittelyn. Meille ne vain sopii paremmin valkoisina, eikä kellastunut päre ole vaan se mun juttu. Nyt niistä tuli raikkaat ja kauniit.  Vaikka ostokset olivatkin aika pärekori painotteisia, löytyi sieltä myös muutama kaunis valkoinen tarjoilukulho ja posliinikauha. Astiahullulle taas vähän lisää kaapin täytettä ;)





Kirpparilta saavuttuani virittelin maalauspaikan pihalle aurinkoon ja nautiskelin kauniista kesäpäivästä pensseliä heilutellen. Hikihän siinä tuli, mutta niinhän sitä kesällä kuuluukin.

Tänään meille tulikin todella raju ukkoskuuro ja sitä oltiin paossa sisällä pitkä tovi. Valtavat paukkeet ja salamat, ihan pelotti äitiäkin. Sateen jälkeen päästiin kuivaamaan terassia ja laittamaan kuivuneet korit Hoviljongiin. Iso kori pääsikin aitiopaikalla vanhasta lankusta tehdyn nimikyltin alle.

Sunnuntaiterkuin,

Ansku



19 kommenttia:

  1. Onpa hienot löydöt ja tuiki tarpeelliset. Olen itsekkin maalannut pärekoppaa valkoiseksi, kuten mainitsitkin ei minunkaan silmään se kellastunut väri sovi.

    VastaaPoista
  2. Tosi kauniit korit. Olen itsekkin miettinyt että pitäisi maalata korit niin voisi ottaa ne käyttöön. Maalasitko ne sudilla vai suihkemaalilla siis spraymaalilla ?
    T. Ninni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ninni <3
      Ihan sudilla maalasin, tarkoituksella vain vetelin maalia ja jälki sen vuoksi puolihuolimaton ja aavistuksen kulunut vaikutelma. Maali tulee rei'istä läpi, joten pensselin kanssa saa heilua korin molemmilla puolilla ettei tule valumia :)

      Poista
    2. Kiitos vastauksestasi, taidan alkaa maalaan omia koreja tässä lähipäivinä, kun ilmatkin suosivat !

      Poista
  3. Voi pojat miten hienot korit! Sinä se aina teet noita mainioita löytöjä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Eija, minäkin pidän niistä kovasti :)

      Poista
  4. Apua kommenttini taisi hävitä jonnekin...? Kehuin maasta taivaaseen tuunauksiasi:D Nyt en saa sitä sanasta sanaan toistettua, mutta käytin sanoija suloinen ja söpöyden huippu♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...siis vielä kirjoitusvirhekin...nyt ei mene ihan putkeen nämä mun jutut...

      Poista
    2. Kiitokset...on ne kyllä suloiset <3

      Poista
  5. Kyllä kannatti lähteä korin hakuun, kun löytyi oikein pärekorit poikineen! Siis niin valloittavan kauniit, ja teille ehdottomasti valkoisina paremmat <3 Itsekkin välillä mietin omien korien maalaamista, mutta jostain syystä pidän niistä tuollaisina keltaruskeinakin :)

    Voi kun pääsisi tuonne Hoviljongiin kahvittelemaan <3

    Ihanaa helleviikkoa armaalleni! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No todellakin kannatti lähteä korin hakureissuun, oikein onnistunut reissu! Ja kauniit ne korit on puunvärisenäkin, mutta meille niin tuo valkoinen kuuluu :)

      Ja kyllähän sinä armaani Hoviljonkiin pääset, auto vaan pepun alle, niin minä katan pöydän <3

      Poista
  6. Ihastuttavia valkoisia pärekoreja...mun juttu on kans noi korit valkoiseksi maalattuina :). Samaa harrastaneena :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä je vaan saa ihan eri ilmeen, kun valkoista laittaa pintaan...ja etenkin tulee se tunne puhtoisesta ja raikkaasta <3

      Poista
  7. Argh! Ihanan siistiä! :D Näkisitpä meidän huushollin...
    Millä maalasit nuo korit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Anne <3 Olen maalannut koreja ihan kalustemaalilla ja joskus ihan tavallisella remonttimaalilla...perus maalarinvalkoisella. Kun maalaustekniikka on tarkoituksella huoleton ja sudin jälki saa näkyä, en ole kokenut, että maalivalinta hirveästi vaikuttaa lopputulokseen :)

      Poista
  8. Ai että minä tykkään kuvistasi!♡
    Ja niin kauniita tuli pärekoreista valkoisella maalilla!

    VastaaPoista
  9. Tulipa niistä kauniit!! Mä tällä hetkellä olen aivan samoissa puuhissa, pyykkikorin etsintä käynnissä ja "hakukoneet" saksaan ja ranskaan on jo laitettu käyntiin.. ;)

    VastaaPoista

Ilahdun kun kerrot käynnistäsi <3