VillaHovin eloa

VillaHovin eloa

tiistai 1. heinäkuuta 2014

Sateen piiskaamat pionit

Sadetta, sitä on kyllä piisannut viime päivinä. Holviljongissa ehdittiin viettää onnistuneet tupaantuliaiset ja hovikauden avajaiset, mutta sen jälkeen sitä onkin vain ihasteltu keittiönikkunasta. Noh, loma on vasta edessä, joten jaksan uskoa sen olevan vielä kovassa käytössä kesän aikana.

Eilen sateen hetkeksi tauottua puuhastelin vähän pihalla ja siistin hoviljongin takana olevaa kukkapenkkiä. Sinne nousee keväällä ensimmäisenä helmililjat, seuraavaksi lemmikit, kuunliljat ja toiset, tosin heikosti kukkivat pionit. Penkki kaipasi jotain lisää ja istutin sinne muutaman maksaruohon ja laventelin. Omat pionit eivät ole vieläkään auenneet, mutta naapurin upea puska oli kovien sateiden vuoksi päässyt huonoon kuntoon. Ajattelin kysyä, että pahastuisiko naapurin rouva, jos pelastaisin muutaman maassa makaavan kukan maljakkoon. Ei pahastunut ja pelastin sitten useammankin oksan VillaHovin iloksi.
Tuoksu sisällä on varsin huumaava ja pionion upeat kukinnot tuovat kyllä piristystä sateiseen arki-iltaan. Vielä olisi kolme aamua ja sitten koittaa ansaittu kesäloma.

- Ansku

3 kommenttia:

 1. Tuo hoviljonki nimi on kyllä mainio:) Kauniita kuvia<3

  VastaaPoista
 2. Upeat pionit!♡
  Ihania kuvia!♡
  Me olimme n. kolme viikkoa pois kotoa ja kaipasin pioneitani(kin)...☺
  Sain kyllä kuva-terveisiä puutarhastani, mutta se on ihan eriasia kuin olla läsnä pionin nuppujen avautuessa...
  Tänään iltasella kun palasimme kotiin niin keräsin kolme kimppua pioneita maljakoihin sisälle...☺

  VastaaPoista
 3. Kyllä se aurinkoarmas vielä esiin tulee:) Ihanat pionit!! Hyvää kesälomaa!

  VastaaPoista

Ilahdun kun kerrot käynnistäsi <3