VillaHovin eloa

VillaHovin eloa

sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Vehreyttä

Minulla meni monta vuotta, että en omistanut ainuttakaan viherkasvia. En tosin edelleenkään ole perinteisten virherkasvien ystävä, mutta lankaköynnökset ja murattikaaret ovat vallanneet sydämen. Ne tuo kotiin kivaa pehmeyttä vaaleuden keskelle. Monet hämmästelevät, että miten saan nämä kukat kestämään. Yllättävän hyvin, mutta kyllä minäkin välillä epäonnistun. Tykkään kävellä pieni kannu kädessä ja kastella kukkia vähän, mutta tiheästi. Se lienee minun salaisuuteni, lannoitteita en käytä koskaan. Itse en kukkasista montaa euroa maksa, joten jos kasvatus ei onnistu, niin rahallinen menetys ei ole onneksi suuri. Plantagenista näitä saa aina edukkaasti ja läpi vuoden.

Tuossa ison kellon alla on muuten toinen niistä huonekaluista, jotka ovat asuneet VillaHovissa ennen meidän muuttoa. Lipasto ostettiin edellisiltä asukkailta. Ostohetkellä sen kansi oli ruskea ja muuten se oli kuultomaalattu. Vuosia sitten se maalattiin kauniina kesäpäivänä valkoiseksi. Ja jos jotain jäi mietityttämään mikä se toinen alkuperäinen huonekalu olikaan...niin se on se kaunis seinäkaappi keittiössä, joka kätkee greengaten lattemukit sisäänsä. Se kaappi näkyy kuvissa usein ja komeilee tuolla bannerissakin tällä hetkellä.


Minä olen jatkanut kotoilua koko viikonlopun. Kotoa en ole poistunut kuin lenkille ja lumitöihin. Tukkaa en juurikana ole jaksanut kammata, meikkipussia en ole edes vilkaissut. Lökäpöksyt ja villasukat ovat olleet tämän viikonlopun ehdoton asu. Kotihommia, lepoa ja sopivasti herkkuja. Näiden avulla on ladattu akkuja tulevaan viikkoon.

Iloa alkavaan arkeen,

Ansku


14 kommenttia:

 1. kauniita kuvia, Vihreä tuo lupauksen keväästä.

  VastaaPoista
 2. Ansku, heillä on kaunis koti !!! Toivotan teille mukavaa sunnuntai !!! Rakastan terveisiä Angie Saksasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Danke Angie. It is so nice to get message from you. Thank You those lovely words.

   Poista
 3. Nuo on kyllä kauniita! <3 Mie olen aina onnistunut kuivattamaan murattini, pitäisikin nyt tämän innoittaman kokeilla uudestaan :) Ainut, jonka olen saanut kestämään vuosikausia, on tuo ihana orkideani - se kun ei vaadi kuin kerran viikossa kylpyjä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi. Murattia kannattaa kyllä kokeilla 😊

   Poista
 4. Voi miten kaunista ja meillä on samanlainen lattia kun teillä no tosin meidän lattiassa on kyllä paljon kolhujakin kun on vuokra kämppä mutta sinun kuvissa tuo lattia näyttää hyvältä..toisaalta teillä on enemmän tilaakin ja meillä olkkari ahdettu liiankin täyteen..
  No mutta ihania noi muratit..hmm meillä on viherkasveja paljon mutta eipä ole murattia..tosin isäntä meillä taas kulkee kastelukannun kanssa se on hänen juttunsa..hän laittaa kastelukannuun kananmunan kuoria kasvit saa siitä kalkkia..ei se vesi ala haista kananmunalle kun ensin huuhtelee ne munankuoret juoksevan veden alla ja sitten vaan kannuun ne ja antaa olla siinä kannussa vettä seuraavaan kastelukertaan ja sitten vaan lisäät vettä :)
  niin maksaahan ne leikkokukatkin joten jos ei kukat kasva niin samapa tuo..kestää ne kauemmin kuin leikkokukat..lankaköynnös on minulle ihan uusi tuttavuus pitäisköhän vinkata miehelle jos sellaista kokeillaan kasvattaa :)
  Kiitos ihanasta postauksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että lattia näyttää kauniilta. Itse olisin sen niin valmis vaihtamaan...kolhiintunut ja kellertävä se on. Tai sitten itse on vaan siihen niin kyllästynyt. Kiitos kivasta kananmunavinkistä 😊

   Poista
 5. Minulla on ihan samanlainen suhde viherkasveihin: ei yleensä yhden yhtä, mutta muratista ja lankaköynnöksestä tykkään. Näiden lisäksi meiltä löytyy välillä myös orkidea, joka ei tarvitse juurikaan hoitoa ja kestää pitkään. Näillä mennään ja hyvä niin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät valinnat ja kauniit kukat ❤️

   Poista
 6. Uu miten kaunista! :) Ihania kuvia. :) Mukavaa uutta viikkoa sinulle! :) Täällä ollaan tällä hetkellä ilman viherkasveja yhtä kaktusta lukuunottamatta! Ennen minulla oli 4-5 vihreää aina, mutta ne kuolivat/tapatin ne. :O :D Pitäisi ainakin muraattia hankkia kun se on niin kaunis sisustuselementttinä, tuo raikkautta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saikku. Kukat kyllä piristävät aina ❤️

   Poista
 7. Määkin tykkään muraateista ja ne on niin helppohoitoisiakin :) Mun yksi kasvoi ihan hurjan pitkäksi ja päätin päästää sen hengiltä, mutta sepä ei ollutkaan nii helppoa, sinnikäs kukka :D

  Ihanan valoisia kuvia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Jenni! Vai ei onnistunut hengiltä ottaminen vaikka ihan yritit ;) Kukat ne jaksaa yllättää :)

   Poista

Ilahdun kun kerrot käynnistäsi <3