VillaHovin eloa

VillaHovin eloa

sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Maalattua

Jyväskylän reissulta löysin kirpparilta vanhan puulaatikon. En yhtään tiedä missä tarkoituksessa laatikko on aikoinaan palvellut. Loota oli ostetteassa kellerteväksi maalattu ja jo siinä vaiheessa tiesin, että maalikäsittelyyn se kotona pääsee. Teinin pöytää maalatessa hyödynsin ylimääräistä maalia myös laatikon käsittelyyn. Pojan huoneen maalausprojektista voit lukea lisää täältä (<- klikkaa). Itse asiassa Tinttaralla halusi olla maalauspuuhissa mukana, joten annoin tämän maalauskohteen neidille. Koska halusin pinnasta rosoisen ja epätasaisen, niin neidin käsittelyssä tämä lopputulos oli taattu.

Laatikko on hiukan tarjottimen omainen ja se pääsi tuohon vanhan komuutin päälle. Olisin halunnut tehdä siihen asetelman massiivisista pöytäkynttilöistä, mutta ajattelin, että steariini tekisi siihen hetkessä rasvaiset jäljet. Ikeasta ostin noita lasipurkissa olevia tuoksukynttilöitä, joten sellaisen uskalsin laittaa suoraan puupinnalle. Lankaköynnökset viihtyvät hyvin tuossa ikkunalla, jossa taitaa olla niille juuri sopiva valo kasvun takaamiseksi. Betonista tehty hevonen on muisto Porvoon joulumarkkinoilta.

Laatikko on maalattu Country Frenchin kotimaisella ja luonnonmukaisella maalilla, kaunis sävy on nimeltään Jäkälä.


Tänään meillä on tuoksunut tuore pulla. Laitoin heti aamusta pullataikinan kohoamaan ja leivoin  ison kasan korvapuusteja ja pyöreät pullatkin tein valmiiksi laskiaispullia varten. Pullan leipominen on mielekästä ja antoisaa puuhaa, mutta kovin harvoin sitä tulee leivottua. Onhan siinä tietysti oma hommansa kaikkine vaiheineen, mutta kyllä se uurastus palkitaan, kun saa herkutella uunituoreella pullalle kylmän maidon kera.


Makoisaa sunnuntaita!

-Ansku

10 kommenttia:

 1. Kylmä maito ja tuore pulla, nam. Kylläpä herahti vesi kielelle :) Kaunis väri laatikossa. Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuore pulla maistui kyllä taivaalliselta 😊

   Minäkin tykkään sävystä kovasti!

   Poista
 2. Nam, nyt maistuisi kyllä pulla täälläkin. Ja laatikko on kaunis. Mä olen ihan puulatikkofriikki ja aina sellainen napattava mukaan jos vaan jossain tulee vastaan. Niitä ei vaan voi olla liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puulaatikot on kyllä koukuttavia ja aina niin tarpeellisia 😊

   Poista
 3. Hirvee pullanälkä tuli!! Kauniit kuvat ja erittäin onnistunut tuunaus tytöltä-taitaa tulla äiteensä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pullapäivät pitäisi kyllä olla ihan lakisääteisiä 😊

   Tytöllä on kyllä hyvin geeneissä tuunailut ❤️

   Poista
 4. Onpas ihanan näköisiä pullia, nams! :)

  VastaaPoista
 5. Hei!
  Kaunista, kaunista. Ihana koti! Haluaisin kysyä, että minkä valmistajan on tuo nurkassa oleva vitriinikaappi? Itselläni on samankaltainen, mutta kaksoisovilla ja olen etsinyt toista jossa olisi vaan yksi ovi. Valitettavasti minun kaappini valmistaja on mennyt konkurssiin, enkä tiedä mistää löytää samankaltaista / Anki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Anki! Kaappi on ostettu Kodin 1:stä ehkä viitisen vuotta sitten, eikä taida valitettavasti ole niidenkään valikoimassa enää. Kaappi on kyllä kaunis ja ymmärrän, jos haluat löytää vastaavan itsellesi ❤️

   Poista

Ilahdun kun kerrot käynnistäsi <3