VillaHovin eloa

VillaHovin eloa

maanantai 26. tammikuuta 2015

Kaapin uusi koti

Olen etsinyt pojan huoneeseen uutta kirjahyllyä jo pitkän tovin. Toisaalta olen myös kironnut pojan alati sekaista vaatekaappia, jossa on aivan liian vähän tilaa. Tai no eihän poika poloinen ole edes omistanut omaa kokonaista kaappia, vaan muutaman hurjan hyllyn yhdestä vaatekaapin alaosasta. Teini kasvaa, vaatteet kasvaa ja tilantarvekin siis kasvaa. Uudelle kaapille oli siis todellinen tilaus ja samassa yhteydessä toiveena oli päästä eroon koivun värisesta kirjahyllystä ja suuresta lelumäärästä. Legot varastoitiin serkkupojalle ja muutenkin tarkistettiin hyllyyn säilötyt aarteet läpi.

Viime viikolla löysin Torista mäntyisen ja tukevan kaapin. Sopivan kokoinen vaatekaapiksi ja ihanteellinen kohde maalipensselin uhriksi. Tällä kertaa mentiin perinteisellä valkoisella, Country Frencin lumisävyllä. Hioin hiekkapaperilla kaapin pinnan rikki, putsasin ja maalausurakka sai alkunsa.


Kaapin muuttaessa teinin valtakuntaan, alkoikin mahdoton huonekaluralli. Koulupöytä siirtyi ikkunan alle, ikean lipasto harmaalle seinälle ja oven viereen siirtyi äidin kauhistus yksikkö kaikkine pelikonsoleineen ja tv-ruutuineen...sitä en suostunut teille edes kuvaamaan. Kiva muutos ja poika on oikein mielissään uudesta kaapista ja lisääntyneestä vaatekaappitilasta.

Kaapin maalaamiseen sekoitin yhden paketillisen Country Frencin maalia. Jauhepussin sisältö sekoitettiin 6 dl vettä, vatkattiin huolella tasaiseksi ja annettiin turvota n. tunti ennen maalauksen aloittamista. Helppoa ja vaivatonta. Maali ei valu juuri lainkaan ja lähtee helposti pensseleistä vedellä. Olen kyllä ihastunut näihin luonnonmukaisiin ja kotimaisiin maaleihin.

Mitähän sävyä sitä seuraavan kerran kokeilisi :)

-Ansku


8 kommenttia:

 1. Tuohan on hyvä valinta. Pysyy järjestys yllä ja kaappi näyttää sen verran kookkaalta, että säilöö varmasti paljon tarpeellista sisuksiinsa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein hyvä valinta ja monikäyttöinen, kauniskin vielä ❤️

   Poista
 2. siitähän tuli nätti!kuultaako männyn väri läpi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku ❤️ Kyllä se usean kerroksen vaati maalia, että ei kuulla läpi. Osittain annoinkin kuultaa, että tulee vanhan huonekalun tuntuma 😊

   Poista
 3. Komea kaappi! Minullakin odottaisi yksi mäntykaappi "valkopesua". Maalasitko kaapin myös sisältä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Sisältä maalasin ohuen kerroksen ja sieltä kaapin vanha sävy ja ohut maalikerros näkyy selvästi. Ulkopinnassa reilusti enemmän maalia!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Sanna, minäkin pidän siitä kovasti ❤️

   Poista

Ilahdun kun kerrot käynnistäsi <3