VillaHovin eloa

VillaHovin eloa

lauantai 27. syyskuuta 2014

Eteisen pieni muutos

Me saimme torstaina odotettuja vieraita. Vanhempani saapuivat muutamaksi päiväksi kylään. Molemmista oli suuri apu ja etenkin äiti auttoi valtavasti koti ja pihatöissä, jotka minulta on 6 viikon ajalta ollut vaikeaa tai mahdotonta tehdä. Perheen miehiä kun nuo pihahommat ei meillä tahdo kiinnostaa ja niitä ei ole pidetty välttämättöminä tässä toipilasaikana. Torstaina iltana piipahdettiin Ikeassakin. Sietä täydennettiin kynttilävarastot ja tehtiin muutama kiva löytö. Äiti kantoi tavaraa kärryyn ja asetteli ne sitten kotona paikoilleen. Ihana rakas äiti <3

Eteisen lattialle olen etsinyt kivaa harmaata mattoa ja siellähän se Ikeassa minua odotti. Hintakin oli vain 15€, joten jos matto ei vuosia palvele, niin se ei hinnan puolesta harmita. Matossa on kiva neutraali kuosi ja vaikutta helppo hoitoselta tuossa eteisessä, johon kuraa ja hiekkaa kantautuu päivittäin. Kumipohjan ansioista pysyy myös loistavasti paikoillaan.

Penkin vieressä olevaan nojatuoliin olen halunnut jo pidemmän aikaa vaihtaa päällisen.  Tänään keksin kokeilla siihen Greengaten syysmalliston Alba keittiöliinaa, jossa tuo kuvio on isokukkaisena. Lauantain hauska DIY syntyi hetkessä ja nyt matto ja tuoli ovat tyyliltään samaa syysharmaata henkeä. Muuten eteinen on ennallaan. Penkki ja pieni naulakko tahtovat arkisin olla melkoisen tavaramäärän peitossa, mutta nyt ne raivattiin siistiksi. Ainoastaan viime keväinen ostos Mallan Makeista sai jäädä...kaunis JDL:n pitsihuivi koristaa tuunattua tuolia.













Keväällä maalattuun eteisen kattoon olen todella tyytyväinen. Valoisuus lisääntyi muuten pimeähkössä eteisaulassa huimasti. Oven edessä olevat kaakelit ja koko talon parketit vaihtaisin heti, jos isäntä innostuisi projektista. Tehtäsiinpä muutos uutena lattiana tai vanhan käsittelynä, olisi se valtava urakka, kun talon jokainen huone pitäisi vuorollaan tyhjentää. 

Viime öisen myrskyn jälkeen meille tuli oikein kaunis ja aurinkoinen syyspäivä, jota tosin on vietetty kotosalla. Tinttaralla on muutaman päivän ollut jo räkäinen ja aamulla vierestä heräsi kuumeinen tyttö. Esikoinenkin niiskuttaa, joten täällä taistellaan syysflunssia vastaan.

Itse ajattelin vielä kuitenkin pulahtaa tänään altaaseen ja antaa kintuille kyytiä vesijuoksun merkeissä.

Ihanaa viikonloppua kaikki ihanat vierailijat,

Ansku


14 kommenttia:

  1. Kaunista ja kodikasta!
    Kyllä vain äidit ovat ihania, ♡ -omanikin on mm. tänään käyttänyt minua kaupassa ja postissa (mieheni on itäsuomessa). Hän kantoi ostokseni ja toi ne vielä sisälle (minulla kun tuo välilevyn pullistuma vaivaa pahasti).
    Ja niin tuttua tuo ettei miesväkeä pihahommat kiinnosta... -meillä ollut retuperällä (nekin) nyt kolmisen kuukautta.
    Minulla on tuollainen samanlainen harmaa Ikean matto olkkarin pöydän alla.☺
    Aurinkoista ja mukavaa viikoloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äidit ovat kyllä parhautta ❤️ matto on kyllä ollut mieluinen.

      Poista
  2. Kauniita kuvia eteisestä, ensimmäistä kertaa eksyin blogiisi. Minä maalasin pimeän takkahuoneen katon (ja myös seinät ja lattiakin siellä uusittiin) tässä loppukesästä ja kyllä valkoinen paneelikatto on kaunis ja valoisa. Taidan pihistää tuon tuikkupurkki-idean, samanlainen purkki lojuu tyhjänä keittiön työtasolla, naruakin löytyy ja tuikut revityssä pussissa kaapissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit kylään ja mukavaa, että löysit täältä heti kivan idean 😍

      Poista
  3. Onpa teillä kaunis valoisa eteinen ! Ja kynttilävarastot on tankattu :) samoin tällä, niitähän kuluu syksyn ja talven mittaan !
    Kauniita kuvia jälleen...mukavaa viikonlopun jatkoa ♥

    VastaaPoista
  4. Ihanalta näyttää!! Alba sopii tosi ihanasti tuohon penkkiin :) Oikein mukavaa viikonlopun jatkoa ja pöpöille kyytiä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alba on kyllä kivasti piristänyt eteistä, takuuvarma GG 😉

      Poista
  5. Mulla odottelee vanhat GG keittiöliinat inspiraatiota aloittaa ruokailuryhmän täystuunaus, katotaan mitä siitäkin tulee.. ;) nidoitko kankaan kiinni? Ihana oli muuten nähdä pitkästä aikaa eteistäkin ja viimeisessä olkkaripostauksessa huomasin että teillähän on vino katto, ihana tunnelma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gg:n liinat on kyllä monikäyttöiset, minä osittain naulasin ja osittain nidoin liinan. Verhoojalle ei tuollin alaosaa uskaltaisi näyttää 😜

      Poista
  6. Ihanalta näyttää, niinkuin kaikki teillä ♥
    Mulla oli tuo pyyhe kans ostoskorissa, mutta sitten koko tilaus jäi jostain syystä tekemättä ja kun sen sitten lopulta muistin, oli haaveilemani kupit jo loppuneet :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mia...nyt vaan uudestaan klikkailemaan, onhan noita verkkokauppoja 😀

      Poista

Ilahdun kun kerrot käynnistäsi <3