VillaHovin eloa

VillaHovin eloa

maanantai 2. kesäkuuta 2014

Mutakakkua

Pitkät vapaat on vietetty ja arki on taas palannut kuvioihin viiden viikon ajaksi. Juhannus sopivasti välissä katkaisee arkea ja sitten on enää hetki loman alkuun. Minilomaa vietimme siis veljeni perheen kanssa täällä meillä, ilmat eivät suosineet, joten kattaukset ja illanistujaiset järjestettiin sisälle.

Lauantain päiväkahville teki mieli jotain herkullista, mutta leipomaan ei kertakaikkiaan jaksanut. Päätin kokeilla pakastealtaan mutakakkua kera kesäisten marjojen. Ja voi pojat miten olikin onnistunut kakku. Marjat eivät vielä valitettavasti olleet suomalaisia, mutta erittäin makoisia. Kakusta tuli vielä kaunis katsellakin, kun sen koristeli mustikoilla ja mansikoilla. Jokainen sai laittaa kuohkeaa kermaa annoksensa päälle maun mukaan. Oikein onnistunut kesäkahvipöydän herkku pienellä vaivalla ja rahalla...suosittelen.






Tänään oli kiva tulla töistä siivottuun kotiin. Ja onnekseni pala tuota mutakakkua odotti vielä jääkaapissa. Palanen hetkeksi mikroon ja suussa sulava jälkkäri hävisi parempiin suihin. Oi joi!

Ihastelin pöydässä istuessani noita pitkäksi venyneitä lankaköynnöksiä. Näin niitä jonkun lehden sivuilla ihanissa ulkoistutuksissakin. Onko teistä kukaan onnistunut niiden hoidossa ulkona? Ensimmäiset lankaköynnökseni sain aikoinaan hengiltä nopeastikin, mutta viime talven aikana olen oppinut niiden aika vaativankin kastelutekniikan. Vähän, mutta useasti on minun kikkani ja sillä ne kasvaa upeiksi yksilöiksi. Lannoitteita en käytä, enkä multia vaihda. Vettä sopivassa suhteessa, se riittää...ainakin toistaiseksi on riittänyt.






Vielä kun saisi itsensä pienelle iltalenkille, niin ei olisi niin kova morkkis kakkupalan syömisestä. Ilta on pilvinen ja tuulinen, mutta kuitenkin mukavan lämmin. Juuri sopiva keli happihyppelylle!

Mukavaa alkanutta viikkoa ja toivottavasti lämpöistä kesäkuuta!

-Ansku



9 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta tuo kakku, kiitti vinkistä :) Iloa viikkoosi ♥

    VastaaPoista
  2. Oih, mutakakku.
    Minulla on joskus ollut lankaköynnöksiä istutuksissa. Jätin ne omiin ruukkuihin. Sillä lailla minä sain ne viihtymään. Tänä vuonna ostin puutarhasta toisenlaisen lankaköynnöksen jolla on paksummat "varret" ja lehdet. Kait tarkoitettu ulkoistutuksiin. Puutarhuri kertoi että voin ottaa ne talveksi sisälle, kuulema menestyvät sisällä. Pitääkin napsia siitä istutuksesta kuva ja laittaa blogiin ;).
    Oikein ihastuttavaa kesäkuun ensimmäistä viikkoa sinulle.
    Toivottavasti se aurinko löytää takaisin.


    Halauksin Erica

    VastaaPoista
  3. Voi nyt alkoi tekemään mieli jotakin herkkua ;)
    Tuo on niin hyvää!

    Mulla on ollu lankaköynnöstä ulkona ja viime kesänä se kasvoi ja kukoisti parhaiten koko pihassa. Sisällä en oo niitä kokeillukkaa kasvattaa.
    Mutta ne on niin kauniita kukkia.

    Aurinkoista kesäkuun ekaa viikkoa Villahovin väelle <3

    VastaaPoista
  4. Lankaköynös menestyy ulkona paremmin kuin sisällä, olen jopa saanut sen kukkimaankin ulkona:-) Ihana kakku :-)

    VastaaPoista
  5. Ihanasti olet saanut kyllä tuon lankaköynnöksen kasvamaan! Itselläni ei sisällä pysy hengissä mikään vihreä kasvi ;) Ulos voisikin kokeilla...

    Ah, miten herkkua on toi pakastealtaankin kakku, ja täydestä menee kyllä marjojen ja kermavaahdon kera :)

    VastaaPoista
  6. Kakku näyttää herkulliselle, nam!
    Kuvasi on aina tosi kauniita!<3

    VastaaPoista
  7. Heip!
    Pihalla minäkin saan köynnökset hyvin kasvamaan, sisällä tuppaa kuivamaan, en oikein tiedä, että miten niitä kastelisi ja auta armias, jos kerran unohtuu niin kuivuu kyllä kuoliaaksi hyvinkin pian.
    Sinulla ne ovat todella upeat, sinun blogista sainkin idean ostaa niitä kotiini, mutta aina kuolla kuivahtavat, mutta jospa sinnikkäästi yritän vaan niin kaipa se sitten joskus onnistuisi =) Kasteletko päivittäin vai joka toinen pvä vai kolmas?
    Immeisellä pitää olla pieniä nautintoja, kuten mutakakku..unohda lenkki =)
    terv Sanna

    VastaaPoista
  8. Hienot herkut ja ihanan kesäiset kuvat! jaksamista vielä ennen kesäloman alkua. Itselläni on niin valtava onni käynyt kun sain työpaikan josta ei edes tee mieli jäädä lomalle! Mutta jospa kuitenkin ensi viikon jälkeen maltan hiukan lomailla =D

    VastaaPoista
  9. Mutakakku <3 nams :) mä tapoin omani viime kesänä pakko yrittää vielä uudestaan ;) heinäkuun lomia ootellessa :) voisin jo niin jäädä lomille :D

    VastaaPoista

Ilahdun kun kerrot käynnistäsi <3