VillaHovin eloa

VillaHovin eloa

sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Valkovuokkoja ja leivonnaisia

Kauniit kevätpäivät jatkuvat ja ulkona voisi olla koko ajan. Jostain kumman syystä päätin kuitenkin  rueta leipomaan, vaikka aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Sitruunalla maustettu kuivakakku oli Tinttarallan tilauksena ja itse päätin kokeilla juustokakun tekoa ensimmäistä kertaa elämässäni. Nämä kakut kun eivät meillä muille tahdo maistua, niin ovat jääneet kokonaan tekemättä.

Saimme kutsun naapureiden vappujuhliin ja ajattelin viedä sinne jälkkäriksi juustokakun ja testikakku mielessä tätä rupesin tekemään. Onneksi päätin ensin testata, kun kaikki ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä. Tekovaiheet ja ohjeen lukeminenkin tuntui olevan tänään ylivoimainen tehtävä. Kaikkien erinäisten kommelluksien jälkeen sain kakun uuniin, tosin taisin ottaa sen sieltä liian aikaisin poiskin. Kovin muhkeaa ja makoisaa siitä ei nyt tullut. Tosin paranee kuulemma seuraavaa päivää kohti...sitä odotellessa ;)

Koska niin kovan vaivan tätä tehdessä näin, niin koristelin sen kuitenkin kauniisti ja maistoin sitä appelsiinityrnimarja kastikkeen kera. Ei nyt huono, muttei mikään tosi herkkukaan. Kuivakakku ei onneksi pettänyt tälläkään kertaa.

Aikamoinen lättyhän siitä tuli, mutta harjoitus tekee mestarin ja tekemällä oppii. 

Onneksi neidon poimimat valkovuokot piristävät tämänkin surkuhupaisan kokemuksen.

Nyt sinne pihalle :)

-Ansku


5 kommenttia:

 1. Uskomatonta et on jo valkovuokkoja! Herkulliset leipomukset!

  VastaaPoista
 2. Kuvat näyttää ainakin kovin herkullisilta!
  Ja valkovuokkoja! Joko niitäkin jo on? Kevät etenee nyt kovalla vauhdilla!
  Mukavaa pääsiäisenjatkoa, :)

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää kuvissa ainakin :)

  VastaaPoista
 4. Niin herkulliselta näyttää kakut ainaki kuvissa! Ja tuo esillelaitto on kyllä ihan sun vahvinta osaamista,niin nättiä <3
  Ja niin se on,että harjoitus tekee mestarin!
  Uutta kokeilua vain kehiin niin kyllä se siittä vielä iloksi muuttuu ;)

  VastaaPoista
 5. Kyllähän ne tosiaan hyvältä näyttää ja ihan hyvältä jo tänään maistui. Jotain perää siinä on, että yön yli kakku vain paranee. Somistelu on kyllä kivaa puuhaa :)

  Kiitos kannustavista kommenteista ihanat <3

  VastaaPoista

Ilahdun kun kerrot käynnistäsi <3