VillaHovin eloa

VillaHovin eloa

keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Violaceae

Violaceae, viola eli orvokki. Kaunis alkukesän kukka. Pitkälle venyneen kevään vuoksi olivat tänä vuonna pitkäkestoisia. Orvokki pysyy kauniina kunnes tulee lämmin, sitten alkavat kasvaa nopeasti ja liian pitkiksi. Nyt on aika poimia kukat maljakkoon. Sisällä kestävät vielä viikonkin kauniina.Niin ihanaa kuin lämpö onkin, toivoisin sadetta. Sateisia öitä, jotta luonto raikastuisi. Ukkosta pelkään, mutta pari räsähdystä voisi tehdä kyllä hyvää. On kyllä poikkeukselliset helteet olleet näin alkukesästä.

Nyt kun vietän sairaslomaa on kauniit ilmat olleet pelastus, tosin tänään oli pakko luovuttaa hetken auringossa istumisen jälkeen. Terassi on iltapäivisin todella kuuma, silloin oli hyvä siirtyä sisälle päiväunille. Särkylääkkeet väsyttävät aikalailla, joten iltapäivät ovat hyvää aikaa päikkäreille.

Helleterkuin,

Ansku

P.S. Kiitos kovasti viime postaukseen tulleisiin kannustaviin viesteihin. Kyllä tämä toisten passattavana oleminen syö naista, mutta nyt on vaan uskottava lääkäriä ja mentävä rauhallisesti. Jalalle ei saa varata, joten köpöttelen hitaasti kepit kaverina, että lonkkanivel toipuu. Hiljaa hyvää tulee ;)

6 kommenttia:

 1. Kauniit orvokit ja kuvat!
  Tein muutama päivä sitten saman tempun keltaisille pikkuorvokeilleni. Ihanat ovat maljakossa ja kestävät tosiaan kauan hyvänä.
  Yösadetta tännekkin toivon kun ei ole satanut aikoihin ja luonto itkee jo vettä.
  Pikaista paranemista sinulle!

  VastaaPoista
 2. Sade tekisi hyvää kyllä. Aikamoista tämä jokailtainen kastelurumba tuolla ulkona. Itse on kyllä nauttinut helteistä täysin. Yösade olisi paras :)

  VastaaPoista
 3. Ei ei sadetta! Kun sitten kun se alkaa satamaan niin se sataa viikkokausia. Ja meillä on katto kesken=)

  Paranemisia sulle!

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia taas :) Pikaista paranemista sulle!

  VastaaPoista
 5. Paranemisia!
  Minä leikkaan pitkäksi ja rumaksi venähtäneet orvokit ihan matalaksi. Ei mene kauaakaa kun jo uudet kukat puskee :)
  E-R

  VastaaPoista
 6. On kyllä niin kauniita kuvia taas :) ja juu sadetta kaipaillaan myös täällä ja pilvisiä ilmoja ;) auringosta jo yliannostus :D

  VastaaPoista

Ilahdun kun kerrot käynnistäsi <3