VillaHovin eloa

VillaHovin eloa

tiistai 12. elokuuta 2014

Syksy saapuu hiljalleen

Vielä on kovin lämmintä ja helteistäkin, mutta kyllä sen jo illasta huomaa, nimittäin sen syksyisen viileyden. Kylmä ei vielä ole, mutta pieni viilentävä tuulenvire sen kertoo. Kyllä se syksy sieltä hiipii hiljalleen. Arkikin on pyörähtänyt totaalisesti käyntiin, kun perheen viimeinenkin siirtyi lomalaitumilta koulun penkille. Kohti syksyä siis kuljetaan arjen mukana.

Lämmin jakso kesti niin kauan, että pientä viilennystä on jo kaivannutkin. Villasukat ja pitkähihaiset on kiva kaivaa pikku hiljaa esille. Silti toivon lämmintä ja kuivaa syksyä. Kaunista ruskaa ja raikkaita lenkkeilykelejä.

Keittiössä on kulkenut tuo punainen väri läpi koko kesän, ripaus vaaleansinistä jäi ruokailutilan värimaailmaan. Raikas punainen on kyllä piristänyt muuten vaaleaa keittiötä. Saa nähdä miten tuleva syksy ja pimeys muuttaa kodin värejä, ainakin se tuo tullessaan kynttilät. Nyt niistä on nautittu pihalyhdyissä ja Hoviljongin hämyssä iltojen pimentyessä. Pihlajan kauniisti punertavat marjat innoitti katkaisemaan yhden oksan sisälle maljakkoon.

Verkkaisesti kesällä päivittynyt blogikin varmasti saa uutta virtaa syksyn myötä, kun elämä siirtyy pihalta sisälle. Mutta ei onneksi vielä kokonaan...nurmi kasvaa, kukat tarvitsevat vettä ja rikkaruohotkin rehottavat. Puuhaa riittää pihalla edelleen ja hyvä niin.

Nautinnollisia loppukesän hetkiä,

Ansku

5 kommenttia:

 1. Niin se on hiljalleen luovuttava kesästä..haikeaa mutta ihana on myös syksyn pimenevät illat ♡ ihanat kuvat♡

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia ja super ihana on tuo vanha vaaka, tuolainen on ollut minulla kauan hakusessa ja yhden löysin mutta se olisi ollut ihan liian järeä meille :)
  Syksyn kirpeyttä on jo hiven ilmassa, raikkautta ja aivan tajuton määrä on pihlajan marjoja puissa..joskaan ei varmaan tänä päivänä enää päde sanonta et kahta pihlaja ei kanna marjoja ja lunta eli tuon mukaan tulisi vähä luminen talvi..mutta se olikin vissiin ennen..kun ilmaston muutoksista niin paljon puhutaan :)

  VastaaPoista
 3. Kuvat täynnä kaunista syystunnelmaa.

  VastaaPoista

Ilahdun kun kerrot käynnistäsi <3