VillaHovin eloa

VillaHovin eloa

sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Ensimmäinen adventti

Joulun aika on virallisesti alkanut, tänään vietämme jo ensimmäistä adventtia. Odotin kovasti jouluista lumipeitettä maahan, mutta perjantaina satanut lumi on kaikki sulanut vesisateiden myötä. Tänään on todella harmaa ja pimeä päivä, joten kynttilät sytytettiin tänään jo hyvissä ajoin. Kynttilät saavat palaa koko päivän ajan.

Adventtikynttilät meillä on aina perinteisesti ollut tuossa ompelukonepöydän päällä, siihen on kiva tehdä kaunis jouluinen asetelma. Vanha julistetaulu tuo siihen rauhallisen ja menneisyyttä henkivän taustan. Tauluun kiinnitin vielä eucalyptuksen oksasta sidotun kranssin kynttilän kera. Tänään löytyi myös tuo pieni talolyhty Cafe Latten joulutapahtumasta. Talo on tehty kanelipuusta ja sen tuoksu on aivan hurmaavan jouluinen.

Viikonloppuna innoistuin muutenkin tekemään neilikoista ja eucalyptuksen oksista kukka-asetelmia vanhoihin lasipulloihin. Tykkään neilikoista hurjan paljon, yksinkertaisen kaunis kukka niin kimpussa kuin yksittäisenä maljakossakin. Kodin kuvalehdestä poimin myös idean pelttipurkkiruukuista, joita tuli tehtailtua muutama. Purkki tyhjäksi ja puhtaaksi, vasaralla muutama lommo kylkeen ja dymolla sopiva teksi. Sitten vain hyasintti purkkiin ja kaunis joulukukka-asetelma on valmis. Tämä on kiva lahjaidea vaikka opettajalle.

Ihanaa ensimmäistä adventtia,

Ansku

2 kommenttia:

 1. Sinulla on siellä niin kauniin jouluista.
  Mukavaa adventin aikaa.

  VastaaPoista
 2. Your home is so beautiful!!!

  Greetings from

  Biene

  VastaaPoista

Ilahdun kun kerrot käynnistäsi <3