VillaHovin eloa

VillaHovin eloa

tiistai 22. joulukuuta 2015

Joulukuun 22. päivä

Täällä vietetään joululomaa ja eilinen menikin herkkuja leipoessa. Perinteinen rocky road kuuluu jouluherkkuihin ja tänä vuonna kokeilin työkaverilta saamaani pikkuleipäohjetta. Valkosulkaapistaasipähkinä keksit vievät kielen mennessään. Nämä ovat helppo tehdä, ei ihan nopeimpia kylläkään. Työläin vaihe on avata ja murskata 4 dl pistaasipähkinöitä. Kun nämä ihanat herkut ottaa uunista ja herkuttelee maidon kanssa, niin unohtuu se työteliänkin osuus. Todellakin kokeilemisen arvoinen ohje.

Viikonloppuna hain vielä hiukun tuoreita kukkasia, muutamat hyasintit ja tulppaanit jätin vielä portaille viileään. Ajattelin nostaa niitä sitten sisälle vähitellen ja tulppaanitkin ehkä vasta aattoaamuna. Tämä lämmin sää mahdollistaa kukkien säilyttämisen ulkona ja saan niiden säilytykselle kummasti jatkoaikaa. Kun asetelmiin vaihtaa vain hyasintit, ovat ne taas kuin vastatehtyjä. Toiseen isompaan asetelmaan tosin vaihdoin amarylliksen tilalle jouluruusun. Siihen olen ihastunut tänä jouluna, aikaisemmin minulla ei ole sellaista ollutkaan.


Koti on jo täynnä joulun ihania tuoksuja ja makuja. Huomenna Tinttaralla paistaa isin kanssa kinkun, voi miten sitä onkaan odotettu. Se on isin ja tyttären tärkeä yhteinen traditio, siihen hommaan ei äitiä edes huolita. Aatonaaton ilta meneekin täällä tuoretta kinkkua maistellessa.

-Ansku


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kun kerrot käynnistäsi <3