VillaHovin eloa

VillaHovin eloa

sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Pimeyttä vastaan

Tällä hetkellä eletään kovin synkkää ja pimeää aikaa vuodesta. Ennen lumen tuloa ulkona on kovin ankean näköistä. Itse en anna pimeyden vallata mieltä vaan kaivelen kaapista kausi- ja tunnelmavalot tuomaan lämpöä ja valoa. Kynttilöitä on poltettu jo pitkät tovit, mutta nyt koti kaipaa lisää tunnelmaa.  Pallovalot nostin olohuoneen verhotankoon ja eteisen väliseinään, noissa Airamin valoissa on kivan pehmeä valo.

Eilen piipahdin pitkästä aikaa Plantagenilla ja toivoin löytäväni talven ensimmäiset hyasintit. Niitä ei sieltäkään löytynyt, mutta valkoinen amaryllis lähti mukaan. Oli kiva tehdä pitkästä aikaa kukka-asetelma sammalesta ja koristeista. Noissa sipulikukissa on jotain niin tavattoman kaunista.

Hoviljonki on myös riisuttu kesäasustaan ja kalusteet on siirretty pakkaselta suojaan. Ystäväni Kikke vinkkasi noista ihanasti Helmivaloista, jotka kieputin Hoviljongin katokseen kiinni. Pihasta tuli heti aivan toisen näköinen ja kaunis kehikko tuli aivan erinäköiseksi.

Halloween ei ole itselle ollut koskaan  kovin tärkeä juhla, mutta etenkin kuopus on kovasti kaiken Halloween rekvisiitan perään. Hämähäkit, juhla-asut ja kurpitsat pitää hommata. Aamulla kaiverrettiin kurpitsa tyhjäksi ja taiteiltiin tuolle hirvitykselle pelottava naama. Siinä se nyt luo portailla hiukan toisenlaista tunnelmaa pimeyden keskelle :)

Miten sinä taistelet pimeyttä ja harmautta vastaan...joko siellä on valoja viritetty?

Suloista sunnuntaita sateesta huolimatta,

-Ansku

8 kommenttia:

 1. Ihana Hoviljonki ! Kauniilta näyttää.
  Valoja on ripusteltu ympäriinsä ja kohtahan ne Nissetkin voi kaivella laatikoista esille :)
  Pyhäinpäivä on meille tärkeä päivä ja silloin käydään haudoilla. Muistellaan rakkaita poisnukkuneita.
  Halloweenit taitaa tulla kuvioihin kun poitsu vähän kasvaa :)

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia.
  Valot ovat jo esillä ja kynttilöitä on polteltu jo pitkään.
  Halloweenia meillä on juhlittu jo vuosia. Aloitettiin kun nyt 18 vee oli tarhaikäinen ja siitä lähtien ollaan koristeltu kotia ja juhlittu ;).
  Oikein ihanaa alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Täällä Puron varresa on yhdet kaamosvalot ripustettu ikkunaan ja lisäystä suunnitellaan:) Kynttilät palavat lähes tauotta niin sisällä kuin ulkonakin. Tuo halloween kurpitsa on tosi hienon näköinen ja varmasti piristävä yksityiskohta muuten niin harmaassa syyssäässä. Me emme vietä halloweenia oikeastaan mitenkään, vaan meille ensi viikonloppu on nimenomaan pyhäinpäivä. Näin loppuvuotta kohti blogit muuttuvat entistäkin tunnelmallisemmiksi ja kivoimmiksi lukea, kun lähestyvä joulu antaa omat säväyksensä kuviin ja kirjoituksiin. Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Valoilla ja kynttilöillä saa niin kaunista aikaan<3 Voi kun saisikin jo hyasintteja ym kotiin, tuossa katselin kaupan syystähtiä sillä silmällä:) Halloween virityksiä tehdään hiukan, kait ne ötökät laitetaan kiipeilemään yhdeksi viikonlopuksi;)

  VastaaPoista
 5. Kauniita kuvia ja asetelmia, ihana tuo valaistu paviljonki.
  Itse olen poltellut vasta kynttilöitä, valoja en ole vielä laitellut, mutta ehkäpä tässä jotain voisi jo pikkuhiljaa alkaa suunnitella.

  VastaaPoista
 6. Aivan ihania tunnelmakuvia <3 Täälläkin on viritelty valoja, tosin sisälle, ja kynttilöitä poltellaan ahkeraan. Minusta tämä on ihanan tunnelmallista aikaa :) Meillä on myös lapset innostuneet Halloweenista, tosin jo monena vuonna, joten pian tännekin ripustellaan hämähäkkejä ja haamuja ympäriinsä :)

  VastaaPoista
 7. Voihan ihannuus <3 mä niin rakastan näitä pimeitä ja synkkiä ilmoja =) Valoja laitellut kans sisälle tosin ;) Teillä on vaan niin ihanan siistiä ja kodikasta <3

  VastaaPoista

Ilahdun kun kerrot käynnistäsi <3