VillaHovin eloa

VillaHovin eloa

sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Tuliaisia Köpiksestä

Terveisiä Legolandista ja Kööpenhaminasta. Ihana reissu on nyt onnistuneesti takana. Kotiuduimme eilen illalla myöhään ukkossalamoiden saattelemana ja koko porukka aika väsyneenä. Jaksoimme kyllä yöllä vielä purkaa matkalaukut ja saunoa reissun pölyt pois. Kyllä oma sänky maistui niin makoisalta.

Lämpötila Tanskassa oli koko reissun ajan +27' c ja aurinko paistoi. Joka päivä kävelimme tosi paljon, ihastelimme legoja, köpistä ja kaikkea uutta vieraasta maasta. Kerrassaan ihana kokemus. Kamera räpsyi reissulla paljon, isäntä nappasi yli 600 kuvaa. Jotta voin tarjota teille reissun parhaita paloja, täytyy kuva aarteisiin ensin syventyä hiukan.

Legolandista lapset saivat valita omat tuliaiset ja äiti päätti keskittyä loppu lomalla Köpiksen tarjontaan. Perjantain jälkeen ajattelin jo, että lähdenkö täältä tyhjin käsin. Vastaan tuli Marimekkoa, Iittalaa, muumimukeja...missä on Mailegit ja GreenGatet...ollaan Tanskassa eikä Suomessa. Perjantaina löysin sentäs Sostrene Grene kaupan (Amagertorv 29), hauska sekoitus Tiimaria, Tarjoustaloa ja Ikeaa. Pientä halpaa, paljon krääsää, mutta kivojakin löytöjä. Sieltä löytyi prinsessan huoneeseen pienet posliiniastiat, joista toinen ikävä kyllä hiukan vaurioitui matkalaukussa. Kaikenlaista pientä ihanaa sieltä tuli kerättyä neidon kammariin ja vähän keittiöönkin.Kaupan ihanuus oli kassojen jälkeen oleva pakkauspiste, jossa ostokset sai itse pakata ruskeisiin paperipusseihin.







Lauantaina pakattiin aamusta matkalaukut valmiiksi ja palattiin kävelykatu Stroetille ja sen ympäristöön. Olin päättänyt, että lauantaina pitää siirtyä pikku kujille ja kaduille...ja se kannatti. Jorks Passagen varrelta löytyi suloinen lasten lelukauppa Karrusella (www.karrusella.dk). Sieltä löytyi jokunen Maileg ja mukaanhan ne lähti, suloinen pariskunta ja sitten vielä silitysrauta ja lauta neidin leikkeihin. Ihana tekosyy ostaa suloisia pupuja :)




Hetken aikaa sivukujia käveltyämme, vastaan tuli aarre, Plint (www.plint.dk). Kauppa on Kobmagergaden varrella, todella lähellä Illum tavarataloa. Kerrassaan ihana kauppa, täynnä aarteita minun makuuni. Siellä oli paljon GreenGatea, IB Laursenin ihanat kannut, joita olen pitkään toivonut löytäväni ja myös Risen tuotteita. Niitä tosin tuli vastaan monessakin liikkeessä. Värikkäästä ja kauniista valikoimasta tarttui mukaan kukallinen pieni tarjotin ja ihana mintunvihreä kulho. Tuo väri on jotenkin lumonnut minut viime aikoina. On kuin aviomies vaaleanpunaiselle ;).


GreenGaten tuotteet olivat jonkin verran halvempia kuin täällä kotimaassa. Mukaan tarttui pari keittiöpyyhettä, patakinnas, pussukka ja pieni lusikka. Olin seota siellä kaupassa :)










Reissu onnistui siis kaikin puolin. Ilma suosi koko matkan, koimme ja näimme paljon. Tanskan kauniit talot maaseudulla Billumin lähellä hurmasi ihanalla valkoisella rappauksellaan. Köpiksen pyöräkulttuuri on mieletön, valtava määrä  fillareita ja nekin olivat nähtävyys itsessään. Puhumattakaan Tivolista, Nyhavnista ja ihanista katukahviloista ja ravintoloista. Tuliaiset tulivat siis tavaroiden lisäksi kyllä myös elämän mittaisina muistoina. 

Voin lämpimästi suositella kaikille...minä rakastuin!

Palaan varmasti,

Ansku

P.S. En sitten millään jaksanut metsästää sitä hassua öötä poikkiviivalla, joten kaikki sanat eivät ole ihan oikein kirjoitettu :)

Ja tervetuloa uudet kävijät VillaHoviin!

10 kommenttia:

  1. Suloisia ostoksia olet tehnyt! Köpis on erittäin mukava kaupunki, helppo liikkua ja junalla pääsee kätevästi ja nopeasti myös kaupungin ulkopuolelle, missä on lisää ihmeteltävää ja aarteita.

    Mukavaa loman jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Hei, kiva kun jaoit tämän kanssamme. Vinkkejä Köpiksen reissuille :)
    Voin kuvitella olosi "GG-osastolla"..

    VastaaPoista
  3. Valtavan ihania ostoksia olet tehnyt..Minä en ole käynyt kuin Ruotsissa ja Tallinassa..ja nytkin olen haikaillut jo useamman kesän et Tallinnaan olisi päästävä..no ehkä joskus :)
    Nuo tekstiilit on myös ihania :)

    VastaaPoista
  4. Ihania tuliaisia! Köpis on mieletön kesä kaupunki. Itse tykästyin paikkaan viime kesänä. Paljon nähtävää ja koettavaa jäi. Toivottavasti pääsen joskus sinne uudestaan :)

    VastaaPoista
  5. Ihanat ostokset! Tuo sg onkin aivan ihana kauppa!:)

    VastaaPoista
  6. Voi ihania tuliaisia! Voin vaan kuvitella sut sekopäisenä siellä kaupassa hiplailemassa ja innosta puhkuen ;)

    Mä kun kävin muutama vuosi sitten Köpiksessä (se oli helmikuun loppua) niin mulla oli sen jälkeen hirveä vimma saada pitkävartiset mageet kumpparit ja sellanen trendikäs vanhaks tehty hollantilaisfillari :D Kumpaakaan en ole vieläkään hommannut, hih ;)

    Ihanaa, että teillä oli onnistunut reissu kaikin puolin!

    VastaaPoista
  7. Kyllä se on ensi kesäksi suunniteltava Köpiksen matkaa, niin moni bloggaaja on siellä käynyt, ja kertonut ihania tarinoita. Noita kannuja haluaisin miäkin...

    -Tuija-

    VastaaPoista

Ilahdun kun kerrot käynnistäsi <3