VillaHovin eloa

VillaHovin eloa

tiistai 21. helmikuuta 2017

Lomaterveiset

Terveiset Savosta. Kävimme loman alkajaisiksi kyläilemässä mummolassa Joroisissa tai itse asiassa samalla kertaa kierrettiin 3 mummolaa ja vielä 1 serkkula. Meidän molempien suku asustelee pääosin Savossa, joten samalla reissulla tulee sukuloitua monessa eri osoitteessa. Mummolasta toiseen siirryttäessä piipahdin myös Varkauden asemalla sijaitsevassa Kauppa21 puodissa. Itse asiassa puoti ei edes ollut virallisesti auki, mutta omistaja sattui olemaan liikkeellä ja laski vieraat sisään. Ja mikä parasta, puodissa oli kaikki sisustustuotteet -50% alennuksella.

Mukaan lähti Iblaursenin puulokerikko ja sinkkilyhty. Näille ei enää paljoa jäänyt hintaa. Kotona ne löysi paikkansa köökistä. Ainakin näin aluksi lokerikko saa olla tuossa ikkunan edessä, siihen saa kivasti astioita ja kukkia esille. Kasvit ainakin saavat siinä melkoisen valoannoksen kevätauringon paistaessa. Minulta löytyy lokerikkoon sopivia kahvallisia lasikannuja, joten voi olla että niitä testataan siihen seuraavaksi. Saa nähdä mistä tämä lopulta paikkansa löytää.


Mummolassa tutustuin tähän ikivanhaan ja suosittuun juureskasviin eli inkivääriin. Toki olen sitä joskus ruuissa nauttinut, mutta itse en ole sitä käyttänyt, vaikka sitä kovasti on kehuttukin. Ihastuin tähän elämän eliksiiriin niin kovin, että kotiin tullessa keitin inkiväärinpaloja äidin ohjeen mukaan vesikattilassa ja sitten lorautin inkivääriveden sekaan tuoretta sitruunaa. Makoisa ja lämmin juoma, jolla toivottavasti pysyy ympärillä pyörivät flunssapöpöt poissa. Lomalla kun ei tohtisi sairastella.

Tänään ehdittiin kotiin valoisan aikaan ja heti kassien purkamisen jälkeen vaihdoin lenkkikamat päälle ja sain tehtyä pitkän lenkin auringon lämmittäessä poskia. Lenkin jälkeen maistuu vielä toinenkin kupponen lämmintä juomaa.

Lomaterkuin,

Ansku


2 kommenttia:

 1. Ihana keväinen valo tulvii Villahoviin sisälle!
  Kivat löydöt teit reissulta,kannatti poiketa kaupalle.
  Toivottavasti muutaman viikon päästä tehdään lisää ihania löytöjä ❤ Sitä odotellessa!

  Ps.Täälä sama terveysjuoma ahkerassa käytössä!

  VastaaPoista
 2. Ihana blogilöytö, klikkailin heti itseni sivupalkkiin seurailemaan :)
  Löysin muuten meidän keittiöstä samaa!
  Tuo rungollinen rosmariini ja valkoinen lokerikko, tosin omani on ikean versio :)
  Mukavaa lomaa!

  VastaaPoista

Ilahdun kun kerrot käynnistäsi <3