VillaHovin eloa

VillaHovin eloa

sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Joulukuun 1. päivä

Ensimmäinen luukku

VillaHovin jouluun kuluu jouluiset purkit ja kärpässienet. Kärpässienissä ovat ne minun jouluun kuuluvat värit, punainen ja valkoinen. Kauniit purkit kätkevät sisälleen tuikkuja, herkkuja ja jouluisia nauhoja. Kauniita katsella ja kätevä säilyttää tarpeellisia asioita.





Arki ei tunnu lainkaan niin rankalta, kun joka päivä saa kurkistaa jouluiseen luukkuun :)

Mukavaa alkanutta viikkoa!

-Ansku

Ensimmäinen Adventti

Adventin aika on täällä ja joulun odotus on virallisesti alkanut, vaikka meillä joulun odotus on kyllä alkanut jo lokakuussa. Adventtikynttilät tehtiin tänä vuonna kirpputorilta löytyneisiin vanhoihin maitopulloihin. Odotin kovasti lumipeitettä maahan ja reipasta päivälenkkiä pakkassäässä, mutta kovin harmaa ja synkkä on tämä adventti. Silti ulkoiltiin koko perheen voimin omalla pihalla ja puuhailun päätteeksi nautimme höyryävää hernerokkaa lounaaksi.

Muuten vietämme adventtia rauhallisesti kotosalla. Joulukortit taidan viimeistellä tänään ja tehdä sitten iltalenkin postilaatikolle. Huominen arki alkaakin joulukuun merkeissä ja silloin saa perheen pienimmänkin helposti hereille...mistäköhän se johtuu ;)







Ihanaa Adventin aikaa teille rakkaat lukijani!

- Ansku

perjantai 28. marraskuuta 2014

Talo ja tyynyt

Ai että tätä tunnetta...perjantai ja viikonloppu edessä. Kaamosväsymys meinaa väkisin taltuttaa tämän tehomamman iltaisin ja unen tarve on valtaisa. Onneksi on nyt taas akkujen lataamisen vuoro ja sen saa aloittaa puhtaassa kodissa kera kynttilöiden.

Muutama hämyinen räpsy on otettu olohuoneesta, johon ompelin viikko sitten uudet tyynynpäälliset ikean jouluisesta kankaasta. Näiden piti tulla vanhojen tyynynpäällisten kaveriksi, mutta en kuulkaas mistään löydä minun jouluisia tyynynpäällisiä. Ne on näköjään varastoitu erittäin hyvään paikkaan ja löytyvät varmaan sopivasti uudeksi vuodeksi ;)

Mutta nämä uudet tyynyt ovat kyllä mieluisat, pidän kovasti niiden selkeästä värityksestä. Raikas valkoinen pohja, jota terästää kirkkaan punainen kuvio. Lampaantaljat sohvan reunalla tuo mukavan talvisen tunnelman sohville. Jotain tyynyjä sentäs löysin ja nuo vuosia sitten tiimarista ostetut raitatyynyt sopivatkin nyt hyvin tuohon kokonaisuuteen.







Viikon löytö oli tuo harmaa talo, johon saa piippuun kynttilän. Ostin samanlaisen työkaverin lahjaan ja sen myötä piti pieni talo kotiuttaa itsellekin. Talo on erittäin jykevä ja vankka rakenteinen, eikä se rasittanut kukkaroakaan kuin kympin verran. On vielä harmaan värinsä puolesta hyödykäs koko talven ajan myös ilman kynttilääkin.

Muutaman viikon päästä saan VillaHovin täyteen ihania naisia ja minun pitäisikin viimeistellä heille tarjottava menu. Vähän lisää joulua ja pieniä ostoksia on tiedossa viikonloppuna. Kovasti odottaisin valoisia päiviä selättämään tätä väsymystä ja tilaisuutta napsia kirkkaita kuvia.

Onneksi huomenna saa nukkua pitkään ja sen tekee taatusti koko perhe <3

Ihanaa Viikonloppua,

Ansku

P.S.Tuhannet kiitokset ihaniin kommentteihin edellisessä postauksessa, jokainen lämmittää niin kovin mieltä, vaikkei ole voimat riittäneetkään niihin vastata.


lauantai 22. marraskuuta 2014

Kohti Joulua

Jouluiset puuhat lisääntyvät mitä lähemmäksi joulukuuta edetään. Omatekoiset lahjat käärittiin viikolla pieniin paketteihin ja nostettiin tuohon ompelukonepöydälle pärekoriin. Suloisia paketteja voi itse ihastella siihen saakka, kun ne ojennetaan lämmöllä tarhatädeille ja ystäville.

Tänään silitin vanhan keittiöliinan ruokapöydän päälle. Siinä on ihanan maalaisromanttinen ilme punaisen raidan ja kuluneen pintansa ansiosta. Lumikin satoi eilen ja sen innoittamana on tänään lisätty jouluista tunnelmaa pieninä palasina kotiin. Kerralla ei kaikkea voi laittaa...pienin askelin edetään kohti joulua...
















Eilen vietimme työporukalla pikkujouluja ja tänään on sitten nautittu päivästä kotosalla. Pikaisen pyrähdyksen tein Ikealle tuoreiden hyasinttien toivossa, mutta kaikki olivat loppuneet. Illan hämärtyessä taidan ajella vielä plantegille kukkaostoksille. Sitten källöhdän sohvalle huilailemaan.

Lumen tuoma valoisuus innosti napsimaan kuvia enemmänkin, joten kuvia olikin tällä kertaa melkoinen määrä :)

Rauhallista ja rentouttavaa viikonloppua,

Ansku

sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Ostoksilla

Eilen pääsin pitkästä aikaa yksin kaupoille. Laitoin hyvät tennarit jalkaan ja lähdin auttamaan joulupukkia oikein pitkän kaavan mukaan. Ja monen monta pakettia sainkin hommattua kivoja alennuksia hyödyntäen. Samalla piipahdin askartelukaupassa ja Clas Ohlsonilla. Sieltä löytyi kivoja jouluisia juttuja kotiin. Nuo hepat tänä vuonna kovasti miellyttää silmää, joten oli pakko kotiuttaa nuo hauskat keittiöpyyhkeet ja servetit. Menin kyllä hakemaan vain tuota kaunista kynttelikköä keittiöön, mutta kuinkas kävikään ;)

Viikonloppu on kyllä ollut puuhaa täynnä. Kivoja omatekoisia joululahjojakin tehtiin tarhan tädeille ja ystäville, niistä lupaan postailla teille myöhemmin lisää. Paljon on mahtunut touhua vapaapäiville ja tuntuu, että aika menee aivan liian nopeasti mieluisten puuhien äärellä.










Tuo Maison Bellen jouluinen tuoksu on kyllä joka vuosi saatava, sillä saa ihanan tuoksun kun siistii keittiötasoja ja pintoja. Jouluisia puuhia on siis mahtunut viikonloppuun, näistä minä niin nautin.

Kun viikonloput touhuaa kotona, niin jaksaa taas sitä toimistoarkea ihan eritavalla.

Kiva kun piipahdat jouluun hiljalleen valmistautuvassa VillaHovissa!

-Ansku



perjantai 14. marraskuuta 2014

Perjantai

Voi tätä ihanaa tunnetta, kun viikon työt on paketissa ja viikonloppu alkaa. Koti on puti puhdas ja illaksi on hommattu herkkuja. Pian putsataan arjen pölyt pois saunan lämmössä ja köllähdetään sohvalle nautiskelemaan.

Huomenna nukutaan pitkään ja sitten pääsen itsestään ostosreissulle, pukin konttiin on suunnitelmissa hankkia täydennyksiä. Muutamasta liikkeestä tuli niin kivat alemainokset, että ne on hyödynnettävä lahjaostoksissa. Lelut ovat kyllä hurjan kalliita, joten näissä isot alet tuntuu mukavasti.

Lahjojen lisäksi muutama kiva jouluinen juttu on kotiinkin ostoslistalla. Suunniteltiin jo tinttarallan kanssa, että varastosta on kyllä  nisselaatikko kaivettava viikonlopun aikana ja päästettävä muutama punanuttu meitä tänne vahtimaan. Pupun viereen puusohvalle on jo yksi possu kiivennytkin. Jouluisia puuhia on siis viikonlopulle suunnitteilla.








Hyasintit ovat avautumassa kauniisti ja tuoksu hiipii tupaan pikku hiljaa. Amarylliskin on puhjennut upeaan kukkaan, mutta samalla varsi venähti hurjan pitkäksi. Komea kukka.

Kynttilät on sytytetty ja viikonloppu alkakoon!

Tykkään tykkään ja niin kovin nautin <3

-Ansku