VillaHovin eloa

VillaHovin eloa

maanantai 30. huhtikuuta 2012

Hauskaa vappua!

Aurinkoinen vappu on täällä, nauttikaa ihanista herkuista ja keväästä...




...VillaHovissa on jo riemu katossa :)

Kippis.......Ansku

sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Kevään lapsi

Tänään sain herätä onnittelulauluun. Rakkaimpani lauloivat ja herättivät lahjojen kera, minulla on tänään syntypäivä. Juhlapäivä on tosin meillä aivan tavallinen sunnuntai, kevät puuhailut pihalla jatkuivat. Ikuistin kotimme vierustalla kukkivat ihanat valkovuokot, kuin hento lumi olisi satanut metsätielle. Ja neiti aurinkoinen siellä kukkaisien joukossa :)





Nuorimmaisella oli kova hätä, että missä on äidin syntymäpäiväkakku. Meillä kun ei perinteiset kermakakut tee kauppaansa, niin ajattelin lasten iloksi paistaa tiikerikakun. Se olkoon minun synttärikakkuni.


Sankaria muistettiin laulun lisäksi upeilla ruusuilla ja kukkaisella tuoksulla, voi miten onnekas olenkaan. Tietävät mistä äiti pitää!





Ihana juhlapäivä...aurinkoa, kukkia, tuoksua ja herkkuja. Ja kaikkein tärkeimmät jakamassa iloa kanssani.

- Kevään ikinuori lapsi

lauantai 28. huhtikuuta 2012

Keväisiä pihapuuhia

Yksinhuoltajan viikko on päättynyt, isi saatiin kaukomailta eilen kotiin. Kyllä oli ihanaa. Kaikilla oli ollutkin kova ikävä.

Reissun jälkeen illat menivätkin tarhan vapputohinoissa. Tänään olikin kiva nukkua pitkään, kun kultakin köllötteli vieressä.

Hyvin levätyn yön jälkeen suuntasimme koko porukka pihalle keväisiin puuhiin. Varasto tyhjennettiin ja siivottiin, uusi grilli kasattiin, vähän haravoitiin, pestiin ikkunoita ja mikä ihaninta...kuivasin kevään ensimmäiset pyykit ulkona auringossa.

Narsissit saivat siirtyä ja sipulit piilotettiin ympäri pihoja odottamaan ensi kevättä. Päivän puuhista uupuneena jaksoin vielä ajaa Plantageniin. Ensimmäiset pelargoniat ja ruusubekonit on ostettu. Mummon pelargoniat ihastuttavat keittiön ikkunalla ja portaikko on koristeltu vaaleanpunaisin kukkasin.












Ensimmäisinä lämpiminä ja aurinkoisina päivinä tuntuu, että pitäisi saada kaikki pihavalmistelut heti tehtyä. Onneksi sitä puuhaa riittää kyllä enemmän kuin tarpeeksi. Nyt vain pitäisi malttaa ja antaa ruohon kuivua rauhassa, haravoida kyllä ehtii. Toivotaan lisää aurinkoisia päiviä, että puskanjuuria ja kukkapenkkejä pääsisi möyhimään. Keväällä on upeaa nähdä  luonnnon puhkeavan eloon, vihreää ilmestyy päivä päivältä enemmän ja kukat alkavat kukkia. Puissakin on jo isot silmut.Virtaa on aivan eritavalla, kun on koko päivän ulkona ja voi nauttia lämmöstä auringossa.

Tänään testataan uusi grilli ja paistetaan kevään ensimmäiset makkarat...onneksi koko kesä on vielä edessä!

Aurinkoa...........Ansku



tiistai 24. huhtikuuta 2012

Juhlintaa, risteilyä ja Tukholmaa

Olin viime viikolla kovin salamyhkäinen alkaneen viikon suunnitelmista. Rakas kummini Tupu täyttää tänään 60 vuotta. Kummini luuli lähtevänsä tyttärensä perheen kanssa risteilylle ja juhlia näin pyöreitä vuosia. Serkkuni pisti sanan kiertämään ja saatiin iso joukko läheisiä sukulaisia mukaan risteilylle ja vielä täysin salassa kummiltani.

Yllätys onnistui täydellisesti, kun sataman kahvilassa kajahti onnittelulaulu ja sukulaisjoukkokin oli matkalaukkujen kanssa matkaselvityksessä. Kyllä se aikansa otti, että päivänsankari tajusi olevan unen sijasta hereillä :)

Olimme siis Ruotsin risteilyllä lasten kanssa ja vietimme eilisen päivän keväisessä, mutta aika koleassa Tukholmassa. Nautimme keskelle viikkoa saaduista lomapäivistä ja shoppailimme päivän kaupungilla. Tuliaisina keväisiä keittiötekstiilejä, kulhoja ja lakanat. Lelujen lisäksi neiti nauttii ihanista vaaleanpunaisista kevät kengistä ja esikoinen uudesta takista. Herkut vielä laivalta ja sittenhän sitä lompakon pohjaa voikin jo ihastella. Onhan se totta, että rahaa reissuilla menee kyllä aikalailla. Mutta onneksi meillä oli todella hauskaa ja ostokset ovat kaikille mieluisia ja hyödyllisiä.

Nämä kauniit kuosit Åhlensilta.

Brukan keväiset sävyt olivat herkulliset

Nämä hauskat Mix&Match lakanat löytyi myös Åhlensilta


Bruka Design

Onneksi laiva rantautui tänään jo aamupäivällä. Nyt onkin päivä aikaa pyykätä ja huilata, että jaksaa sitten tuon lyhyen työviikon pätkän yksinhuoltajana.

Ja oli ihanaa tulla kotiin, kun sai ihastella ennen reissua tuunattua uutta ompelukonepöytääkin...pidän siitä kyllä todella paljon.

Ihanaa, kun uusia lukijoitakin on löytänyt tiensä tänne...lämpimästi tervetuloa!

-Ansku

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

New Home

Sinisen talon Tiinan kädenjälkiä ihaillessa ajattelin kokeilla tuuria vanhan ompelukoneen metsästyksessä ja tuunauksessa. Ja tuuri olikin melkoinen. Huutonetistä ja vielä tästä aivan kodin kulmilta löytyi vanha poljettava ompelukone. Eilen se käytiin äitini kanssa hakemassa ja tuunaus alkoi välittömästi. Lopputulokseen olen tyytyväinen. Itse ompelukoneen paikan kohdalla on vielä kolo, mutta tarjotin sopivasti peittää sen. Ehkä jonain päivänä löydän pöydälle uuden kannen...jonkun kauniin vanhan lankun. Ompelukoneen merkki ei ole ehkä tunnettu, mutta nimi on minusta äärimmäisen kaunis...New Home.




Ja tästä lähdettiin liikkeelle




Ja lopputulos onkin sitten jotain ihanaa romanttista ja valkoista.

Nyt meidän viikonloppu jatkuukin juhlavissa merkeissä, jotta salaisuus säilyy loppuun saakka, kerron tarinan teille sitten ensi viikolla.

Aurinkoa,

Ansku

lauantai 21. huhtikuuta 2012

Polkadotilta VillaHoviin

Viikonloppu alkoi ihanien juhlien merkeissä, koko työporukka puolisoineen oli laittanut parasta päälle ja ilmettä silmään. Uskomattoman kauniita kampauksia ja asuja. Oikein onnistunut ilta.

Tänään odotellaan vanhempiani kylään ja tehdään pieni retki Sipooseen. Huutonetistä on tehty taas pitkästä aikaa ihana löytö, joten minä pääsen tuunaamaan ja maalaamaan. Mutta enpäs paljastakkaan vielä enempää :)

Minua onnisti Polkadotin arvonnassa ja voitin Hannin ompeleman kauniin peiton.  Peitto ja kaksipuoleinen ja tähdet aloittivat loistamisen esikoisen huoneen sängynpeittona. Peiton toimituksesta sopiessamme onnistuin vielä ostamaan tämän suloisen jakkaran Hannilta pois muuton tieltä.

Molemmat löysivät heti paikkansa VillaHovissa.








Viikonloppu jatkuu siis kaiken kivan merkeissä ja vielä tulevan viikon alkuunkin on tiedossa jotain super mukavaa. Mutta näihin palataan sitten ensi viikolla. On kuulkaas heti rakasta järkkäriä ikävä, miten mä olen ennen voinut edes tulla toimeen ilman sitä. Sen vuoksi siis kuvissa jotenkin harmahtava ja epäkirkas tunnelma...vai johtuuko se vain tästä juhlien jälkeisestä olotilasta ;)

Keväisen odottavaa viikonloppua!

-Ansku

keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Lumoava hortensia

Kovin on koleaa, vaikka lämpöasteita onkin ja lumetkin sulaneet jo kiitettävästi. Vieläkään ei terassille pääse kevättä laittamaan, laitetaan sitä sitten sisälle. Piipahdin työmatkalla tänään Vantaan uudistuneessa Plantagenissa ja läksin sieltä mukanani tämä upea hortensia. Nyt kun vain osaisin hoitaa sitä hellyydellä, että se kukkisi koko kesän. Kun vain ilmat sallivat pääsee se VillaHovin portaille, jossa hortensiat ovat useana kesänä onnistuneesti kukkineet ja toivottaneet vieraat upeudellaan tervetulleeksi.









Loppu viikko onkin menoa toisen perään. On juhlaa ja kaikenlaista rientoa. Isäntä lähtee vielä viikoksi Singaporeen työmatkalle, joten yksinhuoltajan arkeakin saa tässä kokeilla kaikkien menojen keskellä. Voi olla, että VillaHovi hiljenee hetkeksi, kun reissuun lähtee vielä tämä rakas uusi kameranikin.

Loppu viikosta sitten lanteet irti ja vähän bailabaila :)

-Ansku

maanantai 16. huhtikuuta 2012

Kukkaistyttöjä

Kuten blogiani pitempään lukeneet ovat huomanneet, että pidän paljon kukista...niin ulko- kuin leikkokukista, mutta en juurikaan perus viherkasveista. Muutamia vuosia sitten en olisi voinut kuvitella sisustavani kukkakuoseilla, mutta tässä sitä nyt ollaan...oltu jo parisen vuotta. Ja vielä ei ole tullut kyllästymistä. Muutamat tyynyt, sängynpeitot ja purkit ovat kestosuosikkeja, jotka eivät ole edes vuoden aikojen siivittämänä joutuneet huilille.




Kotini on muutoin hyvin valkoinen, meillä ei ole edes yhtään tapetoitua seinää. Kukat ovat kuitenkin valloittaneet lähes kaikki huoneet jossain muodossa, esikoispoika 10v on sentäs säästynyt äidin villitykseltä. Vaikka kukkia on monessa paikassa, mielestäni ei silti liikaa. Hillitysti ja sopivissa paikoissa.







Neiti on hyvää vauhtia kulkemassa äidin jalanjälkiä. Kukkakaupassa hän haluaa valita itselleen kukan omaan huoneen pöydälle laitettavaksi. Kun me tehdään tytön kanssa "naistenjuttuja", neiti aina toteaa, "me ollaan äiti sellaisia kukkaistyttöjä".

Pian pääsemme neidin kanssa puuhailemaan ulos kukkien kanssa ja saan kerätä maljakkoon syreenit omasta pihasta. Voin jo tuntea sen tuoksun!

-Kukkaistyttö

lauantai 14. huhtikuuta 2012

Valmistelua, hurraamista ja puuhastelua

Lauantai valkeni harmaana ja sateisena, ilmankos nukutti koko poppoota pitkään. Se tunne, kun saat vaan kääntää kylkeä ja kerätä voimia niin pitkään kuin haluat, on ihana. Tänä aamuna oli se tunne!

Aamun rauhallisuus ja leppoisuus vaihtui sitten puuhakkaaseen päivään. Minulla on ensi viikolla juhlat ja tarvitsin sen osalta vielä muutaman täydennyksen asuun. Sukkikset, pikkukengät, uusi alusasu ja juhlavaa kiiltoa. Nyt alkaa asu viimein olla valmis. Nyt kun vain osaisin olla kevyellä linjalla viikon ennen juhlia, niin mekkokin laskeutuisi kauniimmin ja olo tuntuisi juhlavammalta.

Shoppailun jälkeen kurvasin kiireellä esikoisen salibandyturnaukseen, jossa neiti ja isi jo jännittivät pelejä. Minulle nuo pelien katsomiset ovat vaan jotain aivan kamalaa, kun jännitän niin kovasti poikien puolesta. Ja huomenna jatkuu...melkoista hermoilua siellä katsomossa...huh!






Kotiin tultua on sitten pyykätty ja laitettu laitettu talvivaatteita varastoon. Keittössäkin innoistuin puuhailemaan ja somistelemaan. Illalla innostuin virkkaamaan kaksi matalaa koria. Toinen iso ja toinen pieni. Keittiöön pääsivät sitten nämä korit. Ovat kyllä ihanan monikäyttöisiä ja löytävät jatkossa varmasti hyvinkin erilaisia käyttötarkoituksia.

Illan iloksi saunan lämpöön ja pari lasia viiniä...

Nautitaan, Ansku

perjantai 13. huhtikuuta 2012

Karkkia ja kauneutta

Lyhyt ja tehokas viikko takana. Toivottavasti rauhaisa ja virtaa antava viikonloppu edessä. Ensi viikko ja viikonloppu onkin menoa pullollaan, joten nyt pitäisi levätä ja kerätä voimia tulevaan. Ettei väsy sitten yllätä kesken kaikkien kivojen ja odotettujen tapahtumien.



 




Karkkia on kippo pullollaan, tuoreet kukat maljakossa ja uunituore lehtikin odottaa lukijaansa. Ja korien koukutteluun hurmaantuneena, taidan jatkaa innostusta sohvan nurkassa huilaten.

Minusta on ihanaa, kun tänään on satanut vettä. Ilma raikastuu ja kevät tuoksuu.

Leppoisaa viikonloppua, Ansku